Zeleninová panvička s kokosovým mliekom je hrejivá zimná večera a ešte aj obed na ďalší deň do krabičky. Tofu stačí na začiatku narýchlo opiecť a zaručene vám bude v jedle chutiť. Nezabudnite na kurkumu, zázvor, čili a cesnak, ktoré jedlo perfektne ochutia, podporia trávenie a zahrejú organizmus.
Zeleninová panvička s kokosovým mliekom vás v zime zahreje
Postup:
- Zeleninu si nakrájame na kúsky, cuketu na polkolieska, mrkvu na kolieska, pór na pásiky.
- Rajčiny sparíme vriacou vodou, ošúpeme a nakrájame na štvrtiny, alebo použijeme z konzervy.
- Brokolicu rozoberieme na menšie ružičky a blanšírujeme vo vode 3-4 minúty.
- Tofu osušíme papierovou utierkou a nakrájame na 1 cm kocky.
- Vo woku alebo v hlbšej panvici zohrejeme kokosový olej, pridáme na kocky nakrájané tofu a sprudka ho za stáleho miešania opekáme približne 5-8 minút do zlata. Vyberieme a dáme bokom.
- Do panvice dáme pór, mrkvu a restujeme na miernom ohni, potom pridáme cuketu, znovu zarestujeme, pridáme pretlačený cesnak, kurkumu, zázvor, koriander a kari. Stále miešame.
- Pridáme paradajky, scedený cícer a opäť chvíľu spolu opekáme.
- Prilejeme kokosové mlieko, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, podľa chuti aj čili.
- Necháme zovrieť, pridáme brokolicu a tofu, zakryjeme a spolu dusíme 5 minút. Podávame s basmati ryžou.
- Pred podávaním môžeme posypať nakrájanou jarnou cibuľkou. Toto plnohodnotné jedlo je zdrojom bielkovín, ktoré zastúpi tofu a cícer, zelenina a ryža zasýtia na dlhý čas.