Zeleninové fašírky spolu s deťmi

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

40

 min

Ingrediencie

Na fašírky:

  • 1 hrnček varenej šošovice, použiť môžeme aj sterilizovanú
  • 1 hrnček múky
  • 1 väčšie vajce
  • Soľ, mletá rasca, majorán
  • Strúhanka na obaľovanie
  • Olej
  • na pečenie

    Ako príloha:

    Ingrediencie

    Na fašírky:

  • 1 hrnček varenej šošovice, použiť môžeme aj sterilizovanú
  • 1 hrnček múky
  • 1 väčšie vajce
  • Soľ, mletá rasca, majorán
  • Strúhanka na obaľovanie
  • Olej
  • na pečenie

    Ako príloha:

    Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2

    Zeleninové fašírky na plechu, pečené súčasne s prílohou, sú skvelý tip na obed, či večeru pre celú rodinu. Ako vidno na našom videu, my sme ich pripravili s dvomi malými pomocníčkami. Dievčatá si prípravu veľmi užili.

    Zeleninové fašírky na plechu, pečené aj s prílohou

    Postup:

    1. Mrkvy ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.

    2. Do misky k nastrúhanej mrkve pridáme do mäkka uvarenú hnedú, alebo červenú šošovicu a premiešame. My sme pridali šošovicu pripravenú parou, z plechovky.

    3. Pridáme vajce a dôkladne premiešame. Pridáme soľ, rascu a majorán a znovu premiešame. Prisypeme múku a všetko dobre premiešame a spojíme do tvarovateľnej zmesi. Ak je zmes príliš vlhká pridáme viac múky, alebo strúhanky. Ak je zmes príliš suchá, môžeme pristrúhať mrkvu, alebo pridať ešte jedno vajíčko.

    4. Ručne potom tvarujeme menšie guľky – fašírky, ktoré potom obaľujeme v strúhanke. Guľky jemne roztlačíme a poukladáme na plech.

    5. Fašírky budeme piecť na plechu pokvapkané olejom.

    6. Prílohu si pripravíme tiež v plechu, súčasne s fašírkami, aby sme si to zjednodušili. Očistíme bataty, alebo zemiaky a nakrájame ich na kolieska. Rozložíme ich na plech na papier na pečenie. Pridáme cherry paradajky a všetko pokvapkáme olivovým olejom. Dáme predpiecť do vyhriatej rúry.

    7. Po 15 minútach pridáme fašírky a pečieme spolu ďalších 20 až 30 minút. Fašírky môžeme najskôr v rýchlosti z každej strany opiecť na panvici na oleji.

    8. K tomuto jedlu skvelo chutí dip pripravený z jogurtu, lyžice olivového oleja a štipky soli. Kto má rás výraznejšie chute, skvelý tip je, pridať do dresingu trochu pretlačeného cesnaku.
    9. Prajeme vám dobrú chuť a veríme, že vám pri príprave tiež pomôžu deti, ako to bolo aj pri príprave nášho videa.