Zeleninový šalát s parmskou šunkou a pošírovaným vajíčkom

 | 

Čas prípravy: 

5

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie

Na šalát:

Na dresing:

  • 2 ČL medovej horčice BILLA Premium
  • 5 PL olivového oleja EV
  • 1 ČL vínneho octu
  • 1 PL nastrúhaného parmezánu
  • citrónová šťava
  • štipka soli
  • 2 ČL cukru
  • štipka mletého čierneho korenia

 

 

Ingrediencie

Na šalát:

Na dresing:

  • 2 ČL medovej horčice BILLA Premium
  • 5 PL olivového oleja EV
  • 1 ČL vínneho octu
  • 1 PL nastrúhaného parmezánu
  • citrónová šťava
  • štipka soli
  • 2 ČL cukru
  • štipka mletého čierneho korenia

 

 

Nutričné hodnoty

W46 Web Banner 1920x455px 2

Takýto delikátne ochutený zeleninový šalát vám určite zachutí, navyše je jeho príprava veľmi rýchla a jednoduchá. Jedlo môžete doplniť o krutóny alebo podávať s ražným pečivom.

Keďže na dobré predsavzatia o zdravšom životnom štýle je vždy ten správny čas, pripravili sme si pre vás recept na šalát, ktorý vám dobre v ich plnení poslúži. Ide o výborný ľahký obed alebo aj celkom výdatné predjedlo. A to všetko s nádychom skutočného luxusu. Mix šalátových listov je totiž ochutený poctivým horčicovým dresingom vinaigrette a dopĺňa ho luxusná parmská šunku a exkluzívne vyzerajúce pošírované vajíčko.

Postup:

  1. Začnite zmiešaním všetkých ingrediencií na dresing vo väčšej mise. K dresingu potom pridajte mix šalátových listov, cherry paradajky rozdelené na polovice a hrozno. Dobre premiešajte.
  2. Pripravte pošírované vajíčko. Vriacu vodu osoľte a pridajte do nej asi lyžicu octu. Stiahnite na mierny plameň, metličkou vytvorte malý vodný vír a do jeho stredu opatrne vložte rozklepnuté vajce. Pošírujte pri teplote do 95 °C asi tri minúty. Vajce potom opatrne vyberte na papierový obrúsok a osušte.
  3. Dobre premiešaný šalát ukladajte na taniere a doplňte ho o kúsky natrhanej parmskej šunky. Na jednu porciu úplne postačí jeden plátok. Posypte strúhaným parmezánom. Na vrch uložte pošírované vajce, jemne prelejte olejom a osoľte a okoreňte.