Tento zeleninový šalát s vajíčkami chutí i vyzerá skvele. Hodí sa na party, ale zároveň je ideálny aj ako obed alebo ľahká večera. Je plný vitamínov a minerálov z čerstvej zeleniny a bielkovín z vajec. Čerstvý, ešte teplý naan ešte zvýši chuťovú príťažlivosť tohto jedla. Navyše je rýchly a jednoduchý na prípravu, takže je ideálny i pre rušné dni.
Postup:
- Najprv si pripravte chlieb naan. Všetky ingrediencie na chlieb zmiešajte v mise. Hneď ako sa cesto začne formovať do bochníka, vyberte ho z misy a preložte na pracovnú dosku posypanú múkou. Cesto krátko premieste a rozdeľte na 8 rovnakých častí.
- Každú časť vyformujte do bochníčka, prikryte a nechajte odpočívať asi 10 minút. Potom každý bochníček vyvaľkajte a po jednom ukladajte na zahriatu suchú panvicu.
- Každý naan pečte samostatne 2 minúty z jednej strany a 2 minúty z druhej strany. Upečený naan vyberte z panvice a dajte ho do misy s pokrievkou. Okamžite potrite maslom zmiešaným s pretlačeným cesnakom a prikryte.
- Chlieb nechajte takto prikrytý odpočívať 2 až 3 minúty a potom ho natrhajte na menšie kúsky.
- Do hrnca s vriacou vodou pridajte soľ a potom doň opatrne pridávajte jedno vajce za druhým. Varte na stredne silnom plameni asi 8 minút.
- Hrniec odstavte z plameňa, vajcia sceďte a nechajte vychladnúť. Olúpte ich a rozkrojte na polovice.
- Všetku zeleninu na šalát očistite, umyte a nasekajte. Pripravenú zeleninu, vajcia, avokádo a natrhaný naan dajte do misy.
- Všetky ingrediencie na dresing dajte do menšej misky, zakryte ju, potraste ňou a dresingom prelejte šalát. Premiešajte a podávajte.
Zeleninový šalát s vajíčkami sa perfektne hodí pre vegetariánov, ale môže sa ľahko upraviť tak, aby obsahoval aj mäso. Ak chcete pridať trochu proteínu, môžete do šalátu pridať grilované kuracie prsia alebo tofu.