Zemiaková baba so slaninkou a bryndzou

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

45

 min

Ingrediencie

Na menší plech (cca 20 x 30 cm):

  • 2 vajcia
  • 4 až 5 PL polohrubej múky
  • 1 PL majoránu
  • ½ cibule
  • a cesnak

  • Soľ a čierne korenie
  • 2 PL masti
  • Ingrediencie

    Na menší plech (cca 20 x 30 cm):

  • 2 vajcia
  • 4 až 5 PL polohrubej múky
  • 1 PL majoránu
  • ½ cibule
  • a cesnak

  • Soľ a čierne korenie
  • 2 PL masti
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px
    Zemiaková baba so slaninovým čipsom a ovčou bryndzou je klasika, ktorá svojou chuťou uchvacuje mnohých milovníkov zemiakov, bryndze a slaninky.

    Zemiaková baba so slaninovým čipsom a ovčou bryndzou

    Postup:

    1. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na hrubo. Pridáme k ním vajcia, múku, majorán, soľ a čierne korenie. ½ cibule a 2 cesnaky nakrájané na jemno.
    2. Zmes poriadne premiešame.
    3. Masťou bohato vymažeme plech, posypeme ho trochou múky. Cesto vylejeme na plech a uhladíme. Pečieme cca 45 min na 180 st. C.
    4. V miske vymiešame bryndzu s trochou bieleho jogurtu.
    5. V panvičke opečieme plátky anglickej slaninky do chrumkava.
    6. Zemiakovú babu podávame s bryndzou a slaninovým čipsom.