Zemiaková baba so slaninovým čipsom a ovčou bryndzou je klasika, ktorá svojou chuťou uchvacuje mnohých milovníkov zemiakov, bryndze a slaninky.
Zemiaková baba so slaninovým čipsom a ovčou bryndzou
Postup:
- Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na hrubo. Pridáme k ním vajcia, múku, majorán, soľ a čierne korenie. ½ cibule a 2 cesnaky nakrájané na jemno.
- Zmes poriadne premiešame.
- Masťou bohato vymažeme plech, posypeme ho trochou múky. Cesto vylejeme na plech a uhladíme. Pečieme cca 45 min na 180 st. C.
- V miske vymiešame bryndzu s trochou bieleho jogurtu.
- V panvičke opečieme plátky anglickej slaninky do chrumkava.
- Zemiakovú babu podávame s bryndzou a slaninovým čipsom.