Rösti sú rýchla a lacná, ale nutrične vyvážená večera. Bez vajíčka, len s trochou škrobu budú pekne chrumkavé.
Chrumkavé zemiakovo-mrkvové rösti
Postup:
- Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na hrubo. Rovnako nastrúhame aj mrkvu. V mise ich k ním pridáme na plátky nakrájanú cibuľu.
- Pridáme škrob, posolíme, okoreníme a ochutíme majoránom.
- Na panvici rozohrejeme rastlinný olej. Do horúceho oleja potom vkladáme lyžicou kôpky zemiakov. Roztlačíme ich do strán lyžicou a osmažíme z každej strany do zlata. Môžeme nechať odkvapkať na papierovom obrúsku.
- Prebytočný olej zlejeme a v tej istej panvici obvyklým spôsobom pripravíme štyri volské oká. Osolíme a okoreníme.
- Nakoniec v panvici prehrejme mrazený hrášok s lyžičkou masla a kvapkou vody.
- Placky podávame s vajíčkami a hráškom ešte teplé.