Zemiakový prívarok s chutnými mäsovými guľkami miesto fašírky je malá obmena obľúbeného tradičného receptu. Prívarok sme navyše pripravili bez múky, zahustený je len zemiakmi z omáčky.
Zemiakový prívarok bez múky a malé chutné meatballs
Postup:
-
Mleté mäso premiešame vidličkou s vajíčkom, majoránom, strúhankou, soľou a čiernym korením.
-
Rukami vytvarujeme menšie guľky, ktoré pokvapkáme olejom a pečieme v rúre cca 30 až 40 minút na 180 stupňov C.
-
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky, dáme do studenej vody. Pridáme bobkový list, soľ a trochu rasce a varíme cca 15 až 20 min do mäkka.
-
Keď sú zemiaky mäkké pridáme smotanu na varenie a prevaríme spolu. Časť zemiakov rozmixujeme a takto zahustíme prívarok aj bez múky.
-
Necháme trochu vychladnúť a pridáme šťavu z ½ citróna.
-
Podávame s mäsovými guľkami.