Čučoriedková torta je perfektne vyladený letný krémovo ovocný dezert. Mascarpone jej dodá krémovú chuť, akú očakávame od zákusku a čučoriedky ju výborne osviežia.
Čučoriedková torta s mascarpone vyladený letný krémový a ovocný dezert
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme olej. Do vyšľahanej zmesi pridáme hladkú múku, ktorú sme pred tým premiešali s práškom do pečiva, alebo vinným kameňom.
- Cesto vylejeme do tortovej formy s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ° C cca 40 až 45 minút. Počas pečenia pred koncom vyskúšame test so špajľou. Ak je stále vlhká a špinavá od cesta, pečieme dlhšie. Ak je už suchá, môžeme vypnúť rúru a tortu dopiecť aj skôr.
- Po vychladnutí korpus vyberieme z formy a papier na pečenie stiahneme z prevráteného cesta. Podľa zručnosti prerežeme na 2 alebo 3 kusy.
- Dobre vychladenú šľahačku vyšľaháme spolu s vychladeným mascarpone v jednej nádobe. Cukrári si pomáhajú malým trikom tak, že umiestnia aj nádobu na šľahanie na chvíľu do chladničky. Takto si môžete byť istý, že krém vyšľaháte naozaj do tuha.
- Jednotlivé poschodia torty potom plníme výdatne čučoriedkovým džemom a krémom zo šľahačky a mascarpone. Pritlačíme ďalšie poschodie a znovu potrieme džemom a mascarpone krémom.
- Poslednú vrstvu ozdobíme krémom, čučoriedkami, lesným ovocím a hoblinami z horkej čokolády, alebo mrazom sušeným ovocím.
- Táto výborná letná torta vás určite nesklame a čučoriedky jej dodajú za hrsť vitamínov i príjemný vzhľad.