Roláda s tvarohovou plnkou a marhuľami

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

70

 min

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

70

 min

Ingrediencie

Na plnku:

Na ovocnú vrstvu:

Ingrediencie

Na plnku:

Na ovocnú vrstvu:

Nutričné hodnoty

W50 Web Banner 1920x455px 3

Je to letný dezert presne ako má byť. Jemne krémová plnka, so sviežim ovocným nádychom. Ovocná tvarohová roláda je univerzálny dezert takmer na všetky príležitosti. My sme využili sezónu marhúľ.

Postup:

    1. Celé vajcia, vanilkové semiačka a kryštálový cukor šľaháme do nadýchanej bledej peny. Na ňu preosejeme múku s kypriacim práškom a gumenou varechou ich zapracujeme do zmesi, aby neostali hrudky. Cesto prelejeme na plech, ktorý sme potreli tenkou vrstvou tuku a naň nalepili papier na pečenie. Uhladíme povrch a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňoch asi 15 minút.
    2. Po dopečení necháme korpus asi 10-15 minút vychladnúť, potom ho opatrne preklopíme na čistú utierku posypanú práškovým cukrom, odstránime papier na pečenie a spolu s utierkou ho zavinieme do rolády. Necháme úplne vychladnúť.
    3. Na plnku najprv pripravíme ovocný základ. Odkôstkované marhule nakrájame na kocky, zasypeme cukrom a povaríme do zmäknutia. Potom ich rozmixujeme ponorným mixérom a necháme vychladnúť.
    4. Druhú časť plnky pripravíme vyšľahaním tvarohu, šľahačky a cukru do krémova. Necháme ju v chladničke struhnúť.
    5. Vychladnutú roládu rozrolujeme, potrieme ju ovocnou plnkou, na ňu nanesieme tvarohovú plnku a zrolujeme ju späť. Pred podávaním ju ešte necháme v chladničke stuhnúť. Pred podávaním sa tvarohová roláda posype práškovým cukrom, ozdobí čerstvými marhuľami a lístkami medovky.