Krémovo jemná a jednoduchá na prípravu. Takto skrášli vašu oslavu čokoládová torta, ktorá zachutí veľkým i malým:
Postup:
- Korpus: celé vajcia šľaháme spolu s cukrom na vysokých otáčkach do nadýchanej bledej peny. Na ňu potom preosejeme múku s kakaom a kypriacim práškom a gumenou varechou zapracujeme tak, aby neostali hrudky. Potom primiešame olej.
- Cesto nalejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm a dáme piecť na 180 stupňov asi na 40 minút. Špajľou odskúšame, či je cesto dobre prepečené a vyberieme ho z rúry.
- Necháme ho úplne vychladnúť.
- Krém: šľahačku privedieme do varu a zalejeme ňou na kúsky nasekanú čokoládu. Miešaním roztopíme čokoládu v šľahačke a celú zmes necháme vychladnúť. Potom ju dáme do chladničky poriadne zachladiť.
- Korpus potom prerežeme vodorovne na 3 časti. Lekvár zriedime trochou vody a zahrejeme ho, aby bol tekutý. Každú časť korpusu ním potrieme.
- Plnku si rozdelíme na 3 časti, dve použijeme na naplnenie torty, treťou potrieme povrch torty.
- Hotovú tortu dáme zachladiť a potom ju môžeme ľubovoľne ozdobiť čerstvým ovocím.
Veselú oslavu!