Hľadáte chutný a zároveň rýchly recept na obed alebo večeru? Vyskúšajte naše rybie kari! Táto exotická pochúťka pochádza z Indie a je plná lahodných chutí a vôní. Vďaka kokosovému mlieku a korma paste je omáčka jemná a krémová, a ryba v nej zostane šťavnatá a jemná. Tento recept je ideálny pre tých, ktorí chcú vyskúšať niečo nové a zároveň si vychutnať zdravé a chutné jedlo. Treska i kari omáčka sú navyše ľahko a rýchlo pripraviteľné, takže ideálny recept pre rušné dni.
Postup:
-
Začneme tým, že si ryžu dobre prepláchneme pod tečúcou studenou vodou a uvaríme podľa návodu na obale. Ryža Basmati sa pri ázijskej kuchyni používa najčastejšie a nie je sa čomu diviť. Pokiaľ ju varíte správne, má skvelú konzistenciu. Ak sa vám však do varenia ryže nechce, BILLA má pre vás skvelé riešenie - Basmati ryžu vo vrecúškach, ktorá určite stojí za vyskúšanie.
-
Tresku umyjeme a nakrájame na stredne veľké kusy. Umyté paradajky nakrájame na polovice.
-
Zatiaľ čo sa nám ryža varí, do hrnca dáme trochu olivového oleja. Keď je olej rozohriaty, orestujeme na ňom nakrájané paradajky, malo by to trvať cca 2 minúty. K paradajkám pridáme Korma pastu a limetkovú zaváraninu. Korma pasta je vlastne menej pálivá kari omáčka s vynikajúcou chuťou. Všetko ešte malú chvíľu restujeme a potom môžeme pridať kúsky tresky spolu s kokosovým mliekom. Všetko dobre zamiešame a necháme prikryté na miernom vare variť asi tak 6 minút. Záleží na veľkosti ryby. Zbytočne ju nevarte príliš dlho, inak by sa vám mohla začať rozpadávať. Keď je ryba hotová tak akurát, môžete ešte karí dochutiť trochou soli a korenia.
-
Hotové jedlo servírujeme spolu s uvarenou ryžou, nasekaným koriandrom, ak máte radi jedlo pikantné, s trochou chilli.
Dobrú chuť!