omeleta

Praženica na 3 nové spôsoby!

 | 

Čas prípravy: 

3

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie

Na 2 porcie:

Mexické Migas

Španielske Revueltos

Omeleta Kai Jeow:

 

Ingrediencie

Na 2 porcie:

Mexické Migas

Španielske Revueltos

Omeleta Kai Jeow:

 

Nutričné hodnoty

W46 Web Banner 1920x455px 2

Praženica môže chutiť i vyzerať inak, ako zvyčajne. Prinášame vám niekoľko inšpiratívnych variantov, vďaka ktorým vaše jedlo získa novú a zaujímavú chuť. Nutrične výživné vajcia plné bielkovín sa skvele hodia k takmer akejkoľvek ingrediencii, na ktorú si spomeniete. Zelenina, šunka, zemiaky, huby, tuniak a dokonca aj sladké datle. Na začiatok sme pre vás vybrali 7 chutných receptov.

 

Postup:

Mexické Migas vajíčka:

  1. Tortily nakrájajte na štvrtinky a do chrumkava ich opekajte na horúcom rastlinnom oleji asi 5 minút. Potom ich odložte nabok na papierovú utierku.
  2. Cibuľu a jalapeňo papričky nakrájajte na drobno, paradajky rozkrojte na štvrtinky. Zeleninu opečte na olivovom oleji, prelejte rozšľahanými vajcami a varte za neustáleho miešania niekoľko minút.
  3. Následne pridajte tortily a nastrúhaný čedar. Ak máte radi pikantné chute, môžete pridať pikantnú omáčku alebo čili papričku.

Španielska praženica Revueltos:

  1. Olej zahrejte v panvici na stredne silnom plameni. Pridajte zemiaky, cesnak, špenát a opekajte 5 minút. Príležitostne premiešajte.
  2. Stíšte plameň a pridajte rozšľahané vajcia so soľou a s korením. Za neustáleho miešania varte 5 minút.

Thajská omeleta Kai Jeow:

  1. Olej zahrejte v panvici na stredne silnom plameni. Rozbite jedno vajce, pridajte rybaciu omáčku a najemno nasekanú jarnú cibuľku. Opekajte pár minút z oboch strán, kým omeleta nezíska zlatistú farbu.
  2. Podávajte s uvarenou ryžou.

A patrí praženica medzi vaše obľúbené raňajkové jedlá, tak teraz budete mať skutočne na výber. Nezabudnite, že výbornú chuť dosiahnete najmú vtedy, ak použijete čerstvé a kvalitné vajcia z chovu s voľným výbehom alebo farmy.