Praženica môže chutiť i vyzerať inak, ako zvyčajne. Prinášame vám niekoľko inšpiratívnych variantov, vďaka ktorým vaše jedlo získa novú a zaujímavú chuť. Nutrične výživné vajcia plné bielkovín sa skvele hodia k takmer akejkoľvek ingrediencii, na ktorú si spomeniete. Zelenina, šunka, zemiaky, huby, tuniak a dokonca aj sladké datle. Na začiatok sme pre vás vybrali 7 chutných receptov.
Postup:
Mexické Migas vajíčka:
- Tortily nakrájajte na štvrtinky a do chrumkava ich opekajte na horúcom rastlinnom oleji asi 5 minút. Potom ich odložte nabok na papierovú utierku.
- Cibuľu a jalapeňo papričky nakrájajte na drobno, paradajky rozkrojte na štvrtinky. Zeleninu opečte na olivovom oleji, prelejte rozšľahanými vajcami a varte za neustáleho miešania niekoľko minút.
- Následne pridajte tortily a nastrúhaný čedar. Ak máte radi pikantné chute, môžete pridať pikantnú omáčku alebo čili papričku.
Španielska praženica Revueltos:
- Olej zahrejte v panvici na stredne silnom plameni. Pridajte zemiaky, cesnak, špenát a opekajte 5 minút. Príležitostne premiešajte.
- Stíšte plameň a pridajte rozšľahané vajcia so soľou a s korením. Za neustáleho miešania varte 5 minút.
Thajská omeleta Kai Jeow:
- Olej zahrejte v panvici na stredne silnom plameni. Rozbite jedno vajce, pridajte rybaciu omáčku a najemno nasekanú jarnú cibuľku. Opekajte pár minút z oboch strán, kým omeleta nezíska zlatistú farbu.
- Podávajte s uvarenou ryžou.
A patrí praženica medzi vaše obľúbené raňajkové jedlá, tak teraz budete mať skutočne na výber. Nezabudnite, že výbornú chuť dosiahnete najmú vtedy, ak použijete čerstvé a kvalitné vajcia z chovu s voľným výbehom alebo farmy.