listový šalát recept

Listový šalát s ovocím

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie

Na zálievku:

Ingrediencie

Na zálievku:

Nutričné hodnoty

HL41 Web Banner 2120x455px

Listový šalát je v letnom období nepostrádateľnou ľahkou zložkou mnohých pokrmov. Pokiaľ preferujete ovocie pred zeleninou, môžete vyskúšať napríklad takéto combo. Áno, je to menej tradičná kombinácia, ale úprimne si myslím, že budete veľmi milo prekvapení. Šalát, ktorý chcem predstaviť je v poslednej dobe hitom internetu. Nielen ak sa práve snažíte schudnúť do plaviek, alebo len jednoducho máte náladu na niečo zdravé, poďte tento šalát so mnou vyskúšať.

 

Postup:

  1. Začneme tým, že si všetko ovocie umyjeme a zbavíme stopiek. Šalát tiež prepláchneme pod studenou vodou a necháme na sitku odkvapkať. Pokiaľ máte doma odstreďovač na umytú zeleninu, využite ho.
  2. Jahody nakrájame na menšie kúsky.
  3. Pekanové orechy na horúcej panvici sprudka opečieme spolu s cukrom a škoricou. Pečieme len chvíľu a panvicu nenechávame bez dohľadu, vďaka cukru by sa orechy mohli veľmi rýchlo pripáliť. Ihneď po upečení orechy z panvice zložíme a rozprestrieme na tanieri, aby mohli vychladnúť. Ak by zostali na panvici, mohli by sa ešte po vypnutí sporáka pripáliť.
  4. Šalátové listy dáme do veľkej misy, zasypeme ich čučoriedkami, černicami, malinami a jahodami. Navrch rozdrobíme rukami balkánsky syr. Pridáme aj pekanové orechy.
  5. Príprava malinovej zálievky je jednoduchá. V kuchynskom mixéri zmixujeme vínny ocot, maliny, med, olivový olej, soľ a trochu čierneho korenia. Zálievku dôkladne zmixujeme. Prípadne podľa chuti ešte dochutíme. Hotovou zálievkou šalát polejeme a všetko veľmi dobre premiešame a môžeme podávať.

Hodí sa ako letné predjedlo, príloha ku grilovaniu na letnú párty alebo ako chutná ľahká desiata, dobrú chuť.