tabbuleh

Šalát tabbouleh

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

20

 min

tabbuleh
Kulinárium Redakcia
Kulinárium Redakcia

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie
  • 200 g bulguru
  • 100 g petržlenovej vňate
  • 4 vetvičky mäty
  • 50 g cibule
  • 1 ČL soli
  • 50 g semiačok granátového jablka
  • Hrsť vlašských orechov

Na dresing:

Ingrediencie
  • 200 g bulguru
  • 100 g petržlenovej vňate
  • 4 vetvičky mäty
  • 50 g cibule
  • 1 ČL soli
  • 50 g semiačok granátového jablka
  • Hrsť vlašských orechov

Na dresing:

Nutričné hodnoty

Na porciu (200 G):
Energia: 305 kcal/1277,1 kJ
Bielkoviny: 9,2 g
Tuky: 6,5 g
Nasýtené tuky: 0,7 g
Sacharidy: 48,5 g
Cukry: 12,6 g
Vláknina: 9,3 g
Soľ: 1,7 g
Vápnik: 77,7 mg/8 % RDA
Železo: 3,5 mg/29 % RDA

Nutričné hodnoty

Na porciu (200 G):
Energia: 305 kcal/1277,1 kJ
Bielkoviny: 9,2 g
Tuky: 6,5 g
Nasýtené tuky: 0,7 g
Sacharidy: 48,5 g
Cukry: 12,6 g
Vláknina: 9,3 g
Soľ: 1,7 g
Vápnik: 77,7 mg/8 % RDA
Železo: 3,5 mg/29 % RDA

Na porciu (200 G):
Energia: 305 kcal/1277,1 kJ
Bielkoviny: 9,2 g
Tuky: 6,5 g
Nasýtené tuky: 0,7 g
Sacharidy: 48,5 g
Cukry: 12,6 g
Vláknina: 9,3 g
Soľ: 1,7 g
Vápnik: 77,7 mg/8 % RDA
Železo: 3,5 mg/29 % RDA

Billa

Tabbouleh, tiež tabouleh, tabbúla je ľahký šalát, obľúbený ako ľahké predjedlo alebo príloha, najmä ak nasledujú ťažšie stráviteľné mäsové chody. Pochádza zo Sýrie a v Libanone ho považujú za národné jedlo. Napriek exotickému pôvodu dostanete všetky potrebné ingrediencie kúpiť i u nás. Najmä vďaka petržlenovej vňati a granátovému jablku je to vitamínová bomba vhodná na podporu imunity.

Postup:

  • Bulgur uvarte podľa návodu na obale a odložte nabok, aby vychladol.
  • Zatiaľ si pripravte ďalšie ingrediencie. Najprv umyte a potom najemno nasekajte petržlenovú vňať a mätu. Cibuľu najemno nakrájajte, vlašské orechy nahrubo nasekajte, granátové jablko očistite.
  • Všetky ingrediencie dobre premiešajte s bulgurom.
  • Zmiešajte aj ingrediencie na dresing a pokvapkajte ním šalát. Všetko ešte raz dobre premiešajte a podávajte.

Tip: vlašské orechy môžete rýchlo opiecť na suchej panvici, ale len toľko, aby ste ich prevoňali a dodali im farbu. Chuť bude podstatne intenzívnejšia.