Pesto má svoj základ v drvení semiačok, orechov a byliniek a je celosvetovo veľmi obľúbené. Buďme však trochu odvážny a skúsme mu dať novú, slovenskú tvár vďaka pridaniu tradičnej bryndze. Pesto s bryndzou je kombinácia, ktorá nám pripomína bohatstvo našej kuchyne a ponúka nezabudnuteľný chuťový zážitok. Či už použijete klasický mažiar alebo moderný kuchynský robot, výsledok bude rovnako lahodný a plný chuti..
Postup:
- Bryndzu vyberieme z chladničky pol hodinu pred prípravou, aby zmäkla.
- Vlašské orechy trochu podrvíme. Potom zmiešame všetky ingrediencie vo výkonnom mixéri a mixujeme do hladkej pasty. Ak nám to ide ťažšie, môžeme pridať viac oleja, alebo 2 PL vlažnej vody.
Pesto môžeme použiť ako tradičné talianske pesto k cestovinám. Táto slovenská verzia, kde sme nahradili syr bryndzou a píniové oriešky vlašskými sa však skvelo hodí aj k haluškám. Pesto môžete podávať tiež k tortilám ako občerstvenie na párty. My sme ho ozdobne podávali v kornútkoch so slanými grisinami a pažítkou. Buďte originálni a vymyslite si pokojne vlastnú verziu.
.