Tofu recept

Medové tofu s mrkvovým pyré

 | 

Čas prípravy: 

11

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie
  • 1-2 mrkvy
  • 3 PL ryžového octu
  • 1PL sezamového oleja
  • 3 PL sójovej omáčky (z toho 1 PL na mrkvové pyré)
  • 3 cm kus čerstvého zázvoru (ošúpaného)
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 tofu
  • 1 PL medu
  • 1 strúčik ošúpaného cesnaku
  • Fazuľové struky ako príloha
  • Na ozdobu: čerstvé čili papričky a lístky koriandra
Ingrediencie
  • 1-2 mrkvy
  • 3 PL ryžového octu
  • 1PL sezamového oleja
  • 3 PL sójovej omáčky (z toho 1 PL na mrkvové pyré)
  • 3 cm kus čerstvého zázvoru (ošúpaného)
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 tofu
  • 1 PL medu
  • 1 strúčik ošúpaného cesnaku
  • Fazuľové struky ako príloha
  • Na ozdobu: čerstvé čili papričky a lístky koriandra

Nutričné hodnoty

HL41 Web Banner 2120x455px

Ak to dnes necítite na mäso, mám pre vás tofu - recept roka. Pokiaľ vám tofu vždy pripadalo nudné a chuťovo fádne, dnes to spolu zmeníme. Dodáme mu chuť a ako sa hovorí povýšime ho na iný level. Tento recept na tofu si už zamiloval nejeden milovník mäsa u nás doma. Urobte aj vy pre svoje zdravie už dnes niečo užitočné. Nebojte, nebude to náročné.

Postup:

  1. Mrkvu si najskôr umyjeme, ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Uvaríme ju vo vode do mäkka. Varíme asi tak 10 minút od varu.
  2. Potom vodu zlejeme a mrkvu dáme do mixéra spolu s ryžovým octom, sezamovým olejom, 1 PL sójovej omáčky, ošúpaným zázvorom, a 2 PL vody. Po zmixovaní dáme marinádu na chvíľu bokom.
  3. Fazuľové struky si uvaríme vo vriacej vode do polo mäkka.
  4. Na väčšej panvici si rozpálime olivový olej. Tofu vyberieme z obalu a vysušíme kuchynskou utierkou. Pomocou rúk a kuchynskej utierky sa snažíme prebytočnú tekutinu vytlačiť stlačením o kuchynskú dosku. Tofu potom rozkrojíme a opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán do zlatista. Pečieme asi 3 minúty z každej strany.
  5. Zvyšnú sójovú omáčku, med a pretlačený cesnak zmiešame s 3 PL vody v miske. Následne omáčku vylejeme do panvice k tofu a ešte chvíľu (asi 3 minúty) všetko varíme. Omáčka začne vďaka medu pekne hustnúť.
  6. Pred podávaním rozdelíme na taniere trochu mrkvového pyré, fazuľové struky a tofu s trochou sladkej omáčky z panvice. Môžeme ozdobiť nakrájaným čili a vňaťou z čerstvého koriandra. Pokiaľ máte ešte väčší hlad, pridajte napríklad varenú ryžu.

Dobrú chuť!