cestoviny s tempehom

Penne s tempehom a hráškom

 | 

Čas prípravy: 

5

 min

Čas varenia: 

25

 min

Ingrediencie

 

Ingrediencie

 

Nutričné hodnoty

Billa

Toto hlavné jedlo je fantastické pre svoju všestrannú využiteľnosť. Je vhodné aj pre vegánov. Mäso sme tu nahradili tempehom, ktorý je fermentovaný, to znamená, že je zdrojom dobrých baktérií (probiotík) pre črevá. Celozrnné cestoviny spolu s hráškom zase doplnia vlákninu.

V našom blogu nájdete viac o úlohe vlákniny pre zdravie od výživového špecialistu MUDr. Borisa  Bajera.

Postup:

  1. Celozrnné cestoviny uvarte vo vode s 1 PL olivového oleja a trochou soli.
  2. Počas varenia cestovín zľahka orestujte na kocky pokrájaný tempeh na olivovom oleji.
  3. Po dovarení, počas chladnutia ingrediencií, zmiešajte polievkovú lyžicu olivového oleja s čili, pretlačeným strúčikom cesnaku a soľou. Všetko premiešajte spolu s hráškom a počas jedenia sa nezabudnite oblizovať až za ušami.

Tempehom môžete nahradiť mäso kedykoľvek. Má neutrálnu chuť a preto je dobre kombinovateľný.