božská mrkvová torta recept

Božská mrkvová torta

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

60

 min

božská mrkvová torta recept
Svetlana Mravcová
Svetlana Mravcová

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

60

 min

Ingrediencie

Na korpusy:

Na krém

Ingrediencie

Na korpusy:

Na krém

Nutričné hodnoty

Billa

Mrkvová torta je klasický dezert, ktorý je obľúbený pre svoju vlhkosť, sladkosť a bohatú chuť. Je to perfektný recept na využitie prebytočnej mrkvy a je ideálny pre každú príležitosť, či už ide o oslavu, víkendové posedenie s rodinou alebo len tak pre chuť. Konkrétne táto Božská mrkvová torta je božská nie len kvôli úžasnej chuti, ale aj preto, že sa týči do výšky troch poschodí. Je ľahká na prípravu a zvládne ju aj začínajúca kuchárka alebo kuchár.

 

Postup:

  1. Rúru si predhrejeme na 170 °C. Pripravíme si 3 tortové formy s priemerom 18 cm. Tie vymažeme maslom a dno pre lepšiu manipuláciu vystelieme papierom na pečenie.
  2. Suroviny na cesto rozdelíme na vlhké a suché. Zvlášť ich zmiešame v dvoch miskách a následne obsah týchto dvoch misiek spojíme. Celú zmes dobre premiešame. Nezabudnite však na to, že orechy je lepšie trochu nadrviť. Veľké kusy by mohli pri krájaní torty vadiť.
  3. Rovnomerne rozdelíme cesto do troch foriem na pečenie. Aby sme si boli istí, môžeme použiť kuchynskú váhu. Formy dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 45-50 minút. Po 30 minútach ich polohu v rúre obmeníme, aby sme zaistili rovnomerné pečenie. Pred vybratím pre istotu skontrolujeme testom so špajľou, či je každá dostatočne upečená. Obvykle jedna z nich potrebuje ešte pár minút v rúre navyše. Po upečení formy necháme na podklade odpočívať a po pár minútach korpusy vyberieme. Papier na pečenie odstránime a necháme na mriežke úplne vychladnúť.
  4. Počas pečenia korpusov si pripravíme krém:  vyšľaháme maslo s cukrom a potom pridáme zvyšok surovín. Hotový krém ešte dáme na chvíľu chladiť do chladničky.
  5. Vychladnuté tortové pláty nakoniec jednoducho prevrstvíme s krémom. Na ozdobenie vrchu môžeme použiť kúsky surovej mrkvy s vňaťou. Dobrú chuť.