veľkonočná torta

Veľkonočná torta s hniezdom

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

100

 min

veľkonočná torta
Kulinárium Redakcia
Kulinárium Redakcia

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

100

 min

Ingrediencie

Na cesto:

Na čokoládový krém a šľahačku:

Na hniezdo:

  • 100 g tmavej čokolády
  • 1 PL nastrúhanej bielej čokolády
  • Cukríky v tvare vajec
Ingrediencie

Na cesto:

Na čokoládový krém a šľahačku:

Na hniezdo:

  • 100 g tmavej čokolády
  • 1 PL nastrúhanej bielej čokolády
  • Cukríky v tvare vajec

Nutričné hodnoty

Billa

Všetci poznáme veľkonočné koláče, ale veľkonočná torta? Áno, presne tak, to bude to úžasné veľkonočné prekvapenia na vašom stole.

Postup:

  1. Dve formy na koláč (s priemerom 20 cm) vysteľte papierom na pečenie. Maslo a cukor dajte do misy a 2 minúty šľahajte. Potom pridajte vanilkový extrakt a celé vajcia.

  2. V ďalšej mise zatiaľ zmiešajte suché ingrediencie: múku, mleté mandle, škrobovú múčku, prášok do pečiva a práškovú čokoládu. Pridajte ich do zmesi s vajcami a pomaly miešajte, kým sa všetko dobre neprepojí. Zmes prelejte do pripravených koláčových foriem, tie vložte do rúry predhriatej na 180 °C a pečte 35 až 40 minút.

  3. Obe formy nechajte vychladnúť a potom každý plát rozdeľte na polovice, aby ste získali 4 koláčové vrstvy.

     

  4. Tmavú čokoládu nalámte na kúsky a roztopte nad parou. Mascarpone a práškový cukor dajte do misky a vyšľahajte mixérom, kým sa všetko dobre neskombinuje. Pridajte rozpustenú čokoládu a vanilkový extrakt a krátko premiešajte, aby sa dobre prepojili.

     

  5. Jednotlivé diely korpusu spojte čokoládovým krémom a zvyšok krému natrite na vrch a boky torty. Potom ju vložte na 15 minút do chladničky, aby krém mierne stuhol.

  6. Pomocou mixéra spolu vyšľahajte smotanu na šľahanie, vanilkový extrakt a práškový cukor až dostanete tuhý šľahačkový krém. Tortu vyberte z chladničky a potrite šľahačkou.

     

  7. Hniezdo vytvoríte tak, že nad parou rozpustíte čokoládu. Nechajte ju trochu vychladnúť a vložte do cukrárskeho vrecúška. Keď čokoláda zľahka stuhne, odstrihnite špičku vrecúška. Malú misku otočte hore dnom, prikryte ju kusom potravinovej fólie a do kruhu na ňu nanášajte tenkú vrstvu čokolády. Nechajte ju trochu stuhnúť a vychladnúť. Zopakujte. Získate tak menšie a väčšie čokoládové kruhy, ktoré vytvoria hniezdo. Keď čokoláda vychladne, opatrne ju odstráňte z fólie a položte na tortu. Do hniezda vložte nastrúhanú bielu čokoládu a farebné cukríky v tvare vajíčok.

Nech táto veľkonočná torta prispeje ku krásnym chvíľam v kruhu rodiny.