bábovka veľkonočný recept

Bábovka – veľkonočný recept

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

65

 min

bábovka veľkonočný recept
Svetlana Mravcová
Svetlana Mravcová

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

65

 min

Ingrediencie
Ingrediencie

Nutričné hodnoty

Billa

Na veľkonočný stôl vždy patrí aj niečo sladké. Ja vám dnes prezradím, ako si môžete prácu s pečením uľahčiť, pokiaľ práve nemáte radi dlhé prípravy náročnejších receptov. Bábovku má rád každý a vždy s ňou poteším dospelých aj deti. Takže voilà - bábovka, ako veľkonočný recept.

Postup:

  1. Začneme tým, že si rúru predhrejeme na 170 °C. Zatiaľ čo sa rúra zahrieva, formu na bábovku vymastíme tukom (maslo alebo olej) a vysypeme (hrubou múkou, alebo strúhankou).

  2. Vo väčšej mise vyšľaháme maslo, cukor a vanilku. Šľaháme dostatočne dlho, asi tak 5 minút, pokiaľ nie je hmota pekne nadýchaná.

  3. Ďalej k hmote pridáme vajcia po jednom, pri každom pridaní znova hmotu premiešame.

  4. Múku zmiešame s práškom na pečenie a soľou, znova pridávame pekne postupne. Nakoniec do cesta zapracujeme aj mlieko. Nechceme, aby bolo cesto príliš riedke, nesmie byť ale ani príliš husté. Každá značka múky saje trochu inak, preto mlieko radšej pridávajte postupne.

  5. Keď je cesto hotové, opatrne ho rovnomerne nalejeme do vymastenej a vysypanej formy na pečenie. Formu s cestom dáme do vyhriatej rúry piecť na 170 170 °C na asi 50 minút. Pred koncom samozrejme kontrolujeme prepečenie testom so špajľou.

  6. Hotovú bábovku vyberieme z rúry a necháme ju ešte asi tak 5 minút odpočívať na podklade, až potom ju vyklopíme a necháme úplne vychladnúť na mriežke.

  7. Po vychladnutí bábovky sa pustíme do jednoduchej prípravy polevy. Čokolády nalámeme na menšie kúsky a rozpustíme ju v nádobe nad vodným vriacim kúpeľom. Rozpustenou čokoládou bábovku polejeme a navrch ešte pred stuhnutím naaranžujeme farebné čokoládové vajíčka. Niektoré kúsky vajíčok rozkrájame. Čokoláda tuhne rýchlo, takže za pár minút môžeme podávať.

Dobrú chuť.