Na tento recept použijeme čerstvý špenát. Ide síce o tradičné spojenie špenátu a vajec ale v trochu modernejšom, vylepšenom prevedení. Vlastne kvalita surovín a ich čerstvosť budú moderné vždy. 
Postup:
- Čerstvý špenát umyjeme, scedíme a necháme odkvapkať. Potom nasekáme nahrubo.
 - Vo väčšej panvici zohrejeme olej, pridáme najemno nasekanú cibuľu a opekáme do sklovita. Pridáme necelú lyžičku sladkej mletej papriky, premiešame a hneď do panvice vložíme špenát. Obsah panvice premiešame, špenát zavädne a pustí šťavu. Osolíme a okoreníme. Dusíme dovtedy, kým sa všetka tekutina neodparí, bude to trvať pár minút. Nakoniec ochutíme šťavou z citróna.
 - Do špenátu urobíme varechou 4 “hniezda” a do každého opatrne rozklepneme po jednom vajíčku.
 - Zakryjeme pokrievkou a pečieme na miernom plameni, až sú vajíčka hotové, bielky stuhnuté, ale žĺtka ešte trochu tekuté. Na záver posypeme vajíčka zvyškom sladkej papriky, alebo čili korenia, podľa chuti.
 - Podávame s čerstvým pečivom priamo z panvice.
 



	
								
								








								
						
								
								
								
								

