trifle recept

Citrónovo-čučoriedkové trifle

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie

Na citrónový krém:

Na citrónový puding

Ingrediencie

Na citrónový krém:

Na citrónový puding

Nutričné hodnoty

recept

Pripravte sa na explóziu chutí s týmto osviežujúcim a lahodným citrónovo-čučoriedkovým trifle! Táto elegantná a zároveň jednoduchá pochúťka je ideálna na letné oslavy, rodinné stretnutia alebo len tak na spríjemnenie všedného dňa. Kombinácia sladkých čučoriedok, kyslastého citrónového krému a nadýchaného piškótového základu vytvára dokonalú harmóniu chutí a textúr, ktorá poteší každého mlsného jazýčka. 

Postup:

  • Začneme prípravou citrónového pudingu, môžeme ho pripraviť aj deň vopred, aspoň sa nám pekne vychladí v chladničke. V mixéri zmiešame vajíčka, žĺtky a cukor, mixujeme ich asi tak 4 minúty, kým nezhustnú. Potom ich preložíme do hrnca a pridáme citrónovú šťavu. Varíme za stáleho miešania, kým puding nezhustne. Trvá to asi tak 5 minút.
  • Potom hrniec odstavíme zo sporáka a vmiešame maslo spolu s vanilkou, znova dobre premiešame, preložíme do inej nádoby a povrch prikryjeme kuchynskou igelitovou fóliou, aby sa nám na povrchu nevytvorila zrazenina. Po vychladnutí na izbovú teplotu ho dáme vychladnúť do chladničky na minimálne 1 hodinu. Citrónový puding takto môžeme skladovať až 2 týždne.
  • Ešte než trifle zostavíme, vymiešame suroviny na citrónový krém v kuchynskom mixéri. Časť môžeme dať aj do cukrárskeho vrecka a použiť na dozdobenie navrchu.
  • Následne sa pustíme do trifle. Na dno väčšej sklenenej misy dáme na kúsky nakrájané cesto, na to nasypeme trochu zaváraných čučoriedok. Pokračujeme vrstvou citrónového pudingu, potom trochou čerstvých čučoriedok a navrch citrónový krém. Tento proces opakujeme až po okraj nádoby. Dozdobíme zvyšným vychladeným krémom v cukrárskom vrecku a čerstvými prekrojenými plátkami citróna, trocha čerstvých čučoriedok nesmie samozrejme chýbať. Môžeme ihneď podávať, dobrú chuť.