Československé kebaby na grile

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

60

 min

Jaroslav Žídek
Jaroslav Žídek

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

60

 min

Ingrediencie

Na kebaby:

Baba ghanoush (nátierka z pečeného baklažánu):

Tzatziky:

 

Ingrediencie

Na kebaby:

Baba ghanoush (nátierka z pečeného baklažánu):

Tzatziky:

 

Nutričné hodnoty

Billa

Ak sa pripravujete na skvelú záhradnú grilovačku, máme pre vás hneď niekoľko inšpiratívnych receptov. Od mäsa až po prílohy, ktoré chutia fantasticky. A to v našom domácom slovensko-českom štýle 🙂

Postup:

  1. Mäso na kebaby na paličke pripravíme tak, že zmiešame mleté mäso Mäsiarov výber so zmesou mletého a dobre ochuteného mäsa zo surových klobások Mäsiarov výber. Výhodou je, že mäso v klobáskach je dobre ochutené, a tak si ušetríme veľa práce s miešaním korenín.
  2. Paličky, alebo špajle si pred grilovaním namočíme do vody, aby nám na grile nezhoreli.
  3. Baklažány na Baba ghanoush, nátierku z pečeného baklažánu, poprepichujeme a dáme v šupke piecť do grilu. Keď sú mäkké, vyberieme vnútro a ešte trochu poprekrajujeme túto upečenú dužinu. Zároveň opečieme aj papriku a potom ju ošúpeme.
  4. Paradajky, ošúpanú papriku, cesnak a cibuľky nasekáme na jemno a všetko zmiešame. Dochutíme citrónom, olejom a soľou.
  5. Uhorku na tzatziky nastrúhame, osolíme po chvíli vyžmýkame prebytočnú vodu. Pridáme ostatné suroviny na tzatziky a všetko spolu premiešame a dáme dobre vychladiť.

Kebaby podávame s chlebom, pita plackami, alebo len tak s tzatzikmi a Baba ghanoush.