Československé kebaby na grile

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

60

 min

Československé kebaby na grile

Jaroslav Žídek
Jaroslav Žídek

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

60

 min

Ingrediencie

Na kebaby:

Mäsiarov výber

  • 2 ks klobásy
  • Mäsiarov výber

  • Hrubšie špajle namočené vopred do vody
  • súčasne s kebabmi môžete grilovať aj ďalší Grill Party sortiment
  • Baba ghanoush (nátierka z pečeného baklažánu):

  • 1 citróna
  • Hladká petržlenová vňať
  • Ligurček
  • 4 PL olivového oleja
  • Tzatziky:

  • 300 ml hustého bieleho gréckeho jogurtu
  • Podľa chuti: soľ, citrón, kôpor, cesnak a olivový olej
  • Ingrediencie

    Na kebaby:

    Mäsiarov výber

  • 2 ks klobásy
  • Mäsiarov výber

  • Hrubšie špajle namočené vopred do vody
  • súčasne s kebabmi môžete grilovať aj ďalší Grill Party sortiment
  • Baba ghanoush (nátierka z pečeného baklažánu):

  • 1 citróna
  • Hladká petržlenová vňať
  • Ligurček
  • 4 PL olivového oleja
  • Tzatziky:

  • 300 ml hustého bieleho gréckeho jogurtu
  • Podľa chuti: soľ, citrón, kôpor, cesnak a olivový olej
  • Nutričné hodnoty

    Ak sa pripravujete na skvelú záhradnú grilovačku, máme pre vás hneď niekoľko inšpiratívnych receptov. Od mäsa až po prílohy, ktoré chutia fantasticky. A to v našom domácom slovensko-českom štýle 🙂

    Postup:

    1. Mäso na kebaby na paličke pripravíme tak, že zmiešame mleté mäso Mäsiarov výber so zmesou mletého a dobre ochuteného mäsa zo surových klobások Mäsiarov výber. Výhodou je, že mäso v klobáskach je dobre ochutené, a tak si ušetríme veľa práce s miešaním korenín.
    2. Paličky, alebo špajle si pred grilovaním namočíme do vody, aby nám na grile nezhoreli.
    3. Baklažány na Baba ghanoush, nátierku z pečeného baklažánu, poprepichujeme a dáme v šupke piecť do grilu. Keď sú mäkké, vyberieme vnútro a ešte trochu poprekrajujeme túto upečenú dužinu. Zároveň opečieme aj papriku a potom ju ošúpeme.
    4. Paradajky, ošúpanú papriku, cesnak a cibuľky nasekáme na jemno a všetko zmiešame. Dochutíme citrónom, olejom a soľou.
    5. Uhorku na tzatziky nastrúhame, osolíme po chvíli vyžmýkame prebytočnú vodu. Pridáme ostatné suroviny na tzatziky a všetko spolu premiešame a dáme dobre vychladiť.

    Kebaby podávame s chlebom, pita plackami, alebo len tak s tzatzikmi a Baba ghanoush.

    salámová pizza
    30

    min