Čiernohorský rezeň s plackami a mrkvovým šalátom

 | 

Čas prípravy: 

40

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie

Na rezne a zemiakové placky:

Na šalát

Ingrediencie

Na rezne a zemiakové placky:

Na šalát

Nutričné hodnoty

W46 Web Banner 1920x455px 2

V našej sérii obľúbených klasických receptov nesmie samozrejme chýbať čiernohorský rezeň. Príprava nie je vôbec náročná, okrem chutných rezňov si zároveň pripravíte aj chrumkavé zemiakové placky a k tomu opäť klasiku – mrkvový šalát s ananásom.

Postup:

  1. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Pridáme soľ, korenie, strúhaný cesnak a majorán. Premiešame a pridáme vajíčko. Zmes necháme chvíľu postáť, aby zemiaky pustili trochu šťavy. Potom pridáme aspoň 2 PL ryžovej múky, aby boli placky naozaj chrumkavé a samozrejme trochu obyčajnej hladkej múky.

  2. Vo veľkej panvici zohrejeme asi 2 cm vrstvu masti a smažíme chrumkavé zemiakové placky. Vyberáme ich na na servítku odkvapkať od prebytočného tuku.

  3. Počas smaženia si nakrájame bravčové karé na tenké plátky. Môžeme ich jemne naklepať. Plátky mäsa obalíme v hladkej múke a potom ich ukladáme na panvicu na cestíčko a pridáme ďalšiu vrstvu cestička. Vysmážame z každej strany do zlata, aby sa mäso dobre prepieklo. Hotové preložíme na papierové utierky a osušíme od prebytočného tuku. Podávame horúce so studeným dresingom z kyslej smotany a cibuľky.

  4. Ako príloha je výborný napríklad jednoduchý mrkvový šalát. Ten pripravíme z mrkvy nastrúhanej nahrubo, sterilizovaného ananásu, citrónovej šťavy a cukru. Pred podávaním šalát dobre vychladíme.