Čučoriedková torta s mascarpone

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

40

 min

Čučoriedková torta s mascarpone

Cookučka
Cookučka

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

40

 min

Ingrediencie

Na korpus:

  • 180 g cukru
  • cca 1,5 dcl olivového
  • oleja

    (môže byť iný / alebo časť olej a časť vlažná voda, podľa obľúbeného receptu na „piškót“, môžeme použiť  tiež mlieko alebo biely jogurt)

    Na krém:

  • 1 PL práškového cukru
  • Na plnenie ďalej:

    • čučoriedkový lekvár, alebo mrazené čučoriedky
    • 1 balenie, alebo 200 g čerstvých čučoriedok a / alebo miešané lesné ovocie
    Ingrediencie

    Na korpus:

  • 180 g cukru
  • cca 1,5 dcl olivového
  • oleja

    (môže byť iný / alebo časť olej a časť vlažná voda, podľa obľúbeného receptu na „piškót“, môžeme použiť  tiež mlieko alebo biely jogurt)

    Na krém:

  • 1 PL práškového cukru
  • Na plnenie ďalej:

    • čučoriedkový lekvár, alebo mrazené čučoriedky
    • 1 balenie, alebo 200 g čerstvých čučoriedok a / alebo miešané lesné ovocie

    Nutričné hodnoty

    Čučoriedková torta je perfektne vyladený letný krémovo ovocný dezert. Mascarpone jej dodá krémovú chuť, akú očakávame od zákusku a čučoriedky ju výborne osviežia.

    Čučoriedková torta s mascarpone vyladený letný krémový a ovocný dezert

    Postup:

    1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme olej. Do vyšľahanej zmesi pridáme hladkú múku, ktorú sme pred tým premiešali s práškom do pečiva, alebo vinným kameňom.
    2. Cesto vylejeme do tortovej formy s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ° C cca 40 až 45 minút. Počas pečenia pred koncom vyskúšame test so špajľou. Ak je stále vlhká a špinavá od cesta, pečieme dlhšie. Ak je už suchá, môžeme vypnúť rúru a tortu dopiecť aj skôr.
    3. Po vychladnutí korpus vyberieme z formy a papier na pečenie stiahneme z prevráteného cesta. Podľa zručnosti prerežeme na 2 alebo 3 kusy.
    4. Dobre vychladenú šľahačku vyšľaháme spolu s vychladeným mascarpone v jednej nádobe. Cukrári si pomáhajú malým trikom tak, že umiestnia aj nádobu na šľahanie na chvíľu do chladničky. Takto si môžete byť istý, že krém vyšľaháte naozaj do tuha.
    5. Jednotlivé poschodia torty potom plníme výdatne čučoriedkovým džemom a krémom zo šľahačky a mascarpone. Pritlačíme ďalšie poschodie a znovu potrieme džemom a mascarpone krémom.
    6. Poslednú vrstvu ozdobíme krémom, čučoriedkami, lesným ovocím a hoblinami z horkej čokolády, alebo mrazom sušeným ovocím.
    7. Táto výborná letná torta vás určite nesklame a čučoriedky jej dodajú za hrsť vitamínov i príjemný vzhľad.
    ryžový nakyp s jablkami a škoricou
    45

    min