Pečenie je krásne, keď pečieme so srdcom, alebo zo srdca pre svojich milovaných. Táto úžasne vyzerajúca a lahodne chutiaca malinová roláda toho dokáže povedať veľa už na prvý pohľad. A čo ešte, keď ju ochutnáte.
Postup:
-
- Na roládu vyšľaháme do tuha 5 vaječných bielkov so štipkou soli.
- V osobitnej miske vyšľaháme žĺtky a cukor do nadýchanej bledšej peny, preosejeme sem múku s kakaom a metličkou premiešame do homogénnej zmesi. Pridáme zopár lyžíc bielkového snehu, rozmiešame, kým zmes pekne nezredne a potom ju vlejeme do zvyšných bielkov a gumenou varechou dôkladne zapracujeme.
- Nalejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie, uhladíme povrch, pobúchame trochu po spodku plechu, aby sme odstránili prípadné vzduchové bubliny a pečieme v rozohriatej rúre na teplovzdušnom režime (ventilátor) na 200 stupňoch asi 10 minút (sledujte čas už po šiestej minúte, v závislosti od veľkosti plechu sa môže roláda piecť aj kratšie ako uvádzame).
- Upečenú roládu necháme pár minút postáť na plechu, potom ju vyklopíme na čistú utierku posypanú práškovým cukrom, stiahneme z nej papier na pečenie, v strede ju zľahka narežeme a začneme ju rolovať do požadovaného tvaru. Najprv z jednej strany, potom z druhej, aby sa v strede zrolované kraje stretli a vytvorili tak dojem srdiečka. Takto zrolovanú roládu necháme vychladnúť.
- Medzitým si pripravíme plnku: Plátky želatíny necháme napučať asi 10 minút v studenej vode, kým nezmäknú. Tvaroh, cukor, šľahačku a citrónovú kôru vymiešame ručným šľahačom.
Zmäknutú želatínu vyžmýkame, dáme do malého kastrólika s 3 PL šľahačkovo-tvarohovej zmesi, jemne zahrejeme a miešaním rozpustíme. Celú želatínovú zmes potom vlejeme do zvyšku plnky a gumenou varechou rovnomerne vmiešame. - Roládu opatrne rozrolujeme, naplníme ju tvarohovým krémom, na povrch poukladáme maliny a zrolujeme späť do tvaru srdiečka, Zabalíme do čistej utierky a necháme v chladničke stuhnúť.
- Malinová roláda sa nakoniec dozdobí práškovým cukrom.