Malinová roláda v tvare srdca

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

30

 min

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

Na plnku:

Na ovocnú vrstvu:

Ingrediencie

Na plnku:

Na ovocnú vrstvu:

Nutričné hodnoty

banner billa

Pečenie je krásne, keď pečieme so srdcom, alebo zo srdca pre svojich milovaných. Táto úžasne vyzerajúca a lahodne chutiaca malinová roláda toho dokáže povedať veľa už na prvý pohľad. A čo ešte, keď ju ochutnáte.

Postup:

    1. Na roládu vyšľaháme do tuha 5 vaječných bielkov so štipkou soli.
    2. V osobitnej miske vyšľaháme žĺtky a cukor do nadýchanej bledšej peny, preosejeme sem múku s kakaom a metličkou premiešame do homogénnej zmesi. Pridáme zopár lyžíc bielkového snehu, rozmiešame, kým zmes pekne nezredne a potom ju vlejeme do zvyšných bielkov a gumenou varechou dôkladne zapracujeme.
    3. Nalejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie, uhladíme povrch, pobúchame trochu po spodku plechu, aby sme odstránili prípadné vzduchové bubliny a pečieme v rozohriatej rúre na teplovzdušnom režime (ventilátor) na 200 stupňoch asi 10 minút (sledujte čas už po šiestej minúte, v závislosti od veľkosti plechu sa môže roláda piecť aj kratšie ako uvádzame).
    4. Upečenú roládu necháme pár minút postáť na plechu, potom ju vyklopíme na čistú utierku posypanú práškovým cukrom, stiahneme z nej papier na pečenie, v strede ju zľahka narežeme a začneme ju rolovať do požadovaného tvaru. Najprv z jednej strany, potom z druhej, aby sa v strede zrolované kraje stretli a vytvorili tak dojem srdiečka. Takto zrolovanú roládu necháme vychladnúť.
    5. Medzitým si pripravíme plnku: Plátky želatíny necháme napučať asi 10 minút v studenej vode, kým nezmäknú. Tvaroh, cukor, šľahačku a citrónovú kôru vymiešame ručným šľahačom.
      Zmäknutú želatínu vyžmýkame, dáme do malého kastrólika s 3 PL šľahačkovo-tvarohovej zmesi, jemne zahrejeme a miešaním rozpustíme. Celú želatínovú zmes potom vlejeme do zvyšku plnky a gumenou varechou rovnomerne vmiešame.
    6. Roládu opatrne rozrolujeme, naplníme ju tvarohovým krémom, na povrch poukladáme maliny a zrolujeme späť do tvaru srdiečka, Zabalíme do čistej utierky a necháme v chladničke stuhnúť.
    7. Malinová roláda sa nakoniec dozdobí práškovým cukrom.