Mandarínkový koláč je dezert, pri ktorom sa každý krok na ceste k dokonalému výsledku niekoľkonásobne vráti vo forme dokonalého chuťového zážitku. Jednoducho stojí za námahu. Veď ide o jedinečné chvíle v kruhu rodiny alebo priateľov.
Postup:
-
Najprv si upečte korpus. Rúru predhrejte na 180 °C. Vajcia vyšľahajte mixérom, kým sa nenapenia. Potom prilejte horúcu vodu a pokračujte v miešaní. Postupne pridávajte cukor a miešajte ďalších 5 minút.
-
Múku zmiešajte s práškom do pečiva a potom ju postupne pridávajte do vaječnej zmesi. Všetko premiešajte špachtľou, kým sa ingrediencie nespoja. Na záver primiešajte nastrúhanú kôru mandarínky.
-
Tortovú formu vyložte papierom na pečenie a vlejte do nej cesto. Koláč pečte 25 až 30 minút. Upečený koláč nechajte vychladnúť a potom ho prekrojte na dva rovnaké pláty.
-
Pripravte si krém:
Želatínu zalejte studenou vodou a nechajte napučať. V malom hrnci zahrejte smotanu na šľahanie, pridajte napučanú želatínu a miešajte, kým sa nerozpustí. -
Použitím mixéra zmiešajte ricottu s práškovým cukrom, pridajte smotanu a želatínu, šťavu a kôru z mandarínky a vanilkový extrakt. Miešajte, kým sa všetko neprepojí. Nakoniec do krému primiešajte nasekané pistácie.
-
Jeden plát korpusu uložte do tortovej formy, nalejte naň krém a rovnomerne rozotrite. Na krém opatrne uložte druhý plát korpusu.
-
Tortu vo forme vložte do chladničky a nechajte 3 až 4 hodiny chladiť, aby krém stuhol a torta bola pevná. Takto vychladenú tortu vyberte z formy, poprášte práškovým cukrom a ozdobte mandarínkami a pistáciami.