mandarínkový koláč s ricotta krémom

Mandarínkový koláč s ricottovým krémom

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

45

 min

mandarínkový koláč s ricotta krémom
Kulinárium Redakcia
Kulinárium Redakcia

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

45

 min

Ingrediencie

Korpus:

Na ricottový krém:

  • 500 g ricotty
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 3 PL práškového cukru
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • Šťava a kôra z 2 mandarínok
  • 100 g nasekaných pistácií
  • 5 g želatíny

Na dekoráciu:

• 2 mandarínky
• 20 g pistácií

Ingrediencie

Korpus:

Na ricottový krém:

  • 500 g ricotty
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 3 PL práškového cukru
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • Šťava a kôra z 2 mandarínok
  • 100 g nasekaných pistácií
  • 5 g želatíny

Na dekoráciu:

• 2 mandarínky
• 20 g pistácií

Nutričné hodnoty

banner billa

Mandarínkový koláč je dezert, pri ktorom sa každý krok na ceste k dokonalému výsledku niekoľkonásobne vráti vo forme dokonalého chuťového zážitku. Jednoducho stojí za námahu. Veď ide o jedinečné chvíle v kruhu rodiny alebo priateľov.

Postup:

  1. Najprv si upečte korpus. Rúru predhrejte na 180 °C. Vajcia vyšľahajte mixérom, kým sa nenapenia. Potom prilejte horúcu vodu a pokračujte v miešaní. Postupne pridávajte cukor a miešajte ďalších 5 minút.

  2. Múku zmiešajte s práškom do pečiva a potom ju postupne pridávajte do vaječnej zmesi. Všetko premiešajte špachtľou, kým sa ingrediencie nespoja. Na záver primiešajte nastrúhanú kôru mandarínky.

  3. Tortovú formu vyložte papierom na pečenie a vlejte do nej cesto. Koláč pečte 25 až 30 minút. Upečený koláč nechajte vychladnúť a potom ho prekrojte na dva rovnaké pláty.

  4. Pripravte si krém:
    Želatínu zalejte studenou vodou a nechajte napučať. V malom hrnci zahrejte smotanu na šľahanie, pridajte napučanú želatínu a miešajte, kým sa nerozpustí.

  5. Použitím mixéra zmiešajte ricottu s práškovým cukrom, pridajte smotanu a želatínu, šťavu a kôru z mandarínky a vanilkový extrakt. Miešajte, kým sa všetko neprepojí. Nakoniec do krému primiešajte nasekané pistácie.

  6. Jeden plát korpusu uložte do tortovej formy, nalejte naň krém a rovnomerne rozotrite. Na krém opatrne uložte druhý plát korpusu.

  7. Tortu vo forme vložte do chladničky a nechajte 3 až 4 hodiny chladiť, aby krém stuhol a torta bola pevná. Takto vychladenú tortu vyberte z formy, poprášte práškovým cukrom a ozdobte mandarínkami a pistáciami.