Spojenie chutí krémového avokáda a našľahanej smotany s medom vás príjemne prekvapí. Ak ste priaznivci avokáda, jeho využitie v zdravých sladkých krémoch s kakaom a banánom už možno poznáte. Skúste teda aj túto novú kombináciu avokáda s medom a smotanou. Možno práve táto avokádová zmrzlina s medom bude zlatím klincom vašej domácej oslavy.
Postup:
- V malom výkonnom mixéri vymixujeme dužinu avokáda a 1/2 medu.
- Smotanu na šľahanie vyšľaháme obvyklým spôsobom. Pridáme do nej trochu medu a potom obe zmesi premiešame a spojíme cukrárskou metličkou.
- Na záver môžeme do základu na zmrzlinu pridať trochu podrvených pistáciových orieškov.
- Zmes preložíme do menšej, ale plytkej nádoby na mrazenie. Môžeme použiť aj umytý "kontajnérik" od zmrzliny. Uložíme do chladničky a mrazíme niekoľko hodín, alebo cez noc. Zmrzlinu podávame v pohárikoch a pred podávaním ešte pokvapkáme medom a posypeme pistáciami.