avokádová zmrzlina

Medovo avokádová zmrzlina

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

180

 min

avokádová zmrzlina
Cookučka
Cookučka

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

180

 min

Ingrediencie
Ingrediencie

Nutričné hodnoty

W46 Web Banner 1920x455px 2

Spojenie chutí krémového avokáda a našľahanej smotany s medom vás príjemne prekvapí. Ak ste priaznivci avokáda, jeho využitie v zdravých sladkých krémoch s kakaom a banánom už možno poznáte. Skúste teda aj túto novú kombináciu avokáda s medom a smotanou. Možno práve táto avokádová zmrzlina s medom bude zlatím klincom vašej domácej oslavy. 

Postup:

  1. V malom výkonnom mixéri vymixujeme dužinu avokáda a 1/2 medu.
  2. Smotanu na šľahanie vyšľaháme obvyklým spôsobom. Pridáme do nej trochu medu a potom obe zmesi premiešame a spojíme cukrárskou metličkou.
  3. Na záver môžeme do základu na zmrzlinu pridať trochu podrvených pistáciových orieškov.
  4. Zmes preložíme do menšej, ale plytkej nádoby na mrazenie. Môžeme použiť aj umytý "kontajnérik" od zmrzliny. Uložíme do chladničky a mrazíme niekoľko hodín, alebo cez noc. Zmrzlinu podávame v pohárikoch a pred podávaním ešte pokvapkáme medom a posypeme pistáciami.