Obložené chlebíčky na silvestrovský stôl

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

35

 min

Jaroslav Žídek
Jaroslav Žídek

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

35

 min

Ingrediencie

Parížsky šalát

  • 400 g jemnej salámy vcelku z chladiaceho pultu BILLA
  • 200 g nadrobno nakrájaných a vyžmýkaných sterilizovaných uhoriek
  • 1 malá cibuľa
    200 g sterilizovaného hrášku
  • 600 g majonézy
  • 2 PL jablčného octu
  • 1 PL worcestrovej omáčky
  • 1 PL plnotučnej horčice
  • Soľ a korenie podľa chuti

Vajíčková nátierka

  • 8 na tvrdo uvarených vajec 
    4 PL majonézy
    1 balenie Bánoveckej smotanovej nátierky
    1 PL horčice
    8 sterilizovaných uhoriek
    1/2 cibule
    Soľ a čierne korenie podľa chuti

Avokádová nátierka s chrenom

Ingrediencie

Parížsky šalát

  • 400 g jemnej salámy vcelku z chladiaceho pultu BILLA
  • 200 g nadrobno nakrájaných a vyžmýkaných sterilizovaných uhoriek
  • 1 malá cibuľa
    200 g sterilizovaného hrášku
  • 600 g majonézy
  • 2 PL jablčného octu
  • 1 PL worcestrovej omáčky
  • 1 PL plnotučnej horčice
  • Soľ a korenie podľa chuti

Vajíčková nátierka

  • 8 na tvrdo uvarených vajec 
    4 PL majonézy
    1 balenie Bánoveckej smotanovej nátierky
    1 PL horčice
    8 sterilizovaných uhoriek
    1/2 cibule
    Soľ a čierne korenie podľa chuti

Avokádová nátierka s chrenom

Nutričné hodnoty

banner billa

Na Silvestra býva veselo. Nálada s pribúdajúcimi hodinami stúpa a treba byť pripravený na každú návštevu. Dobrý hostiteľ sa ľahko spozná už podľa toho, čo ponúka jeho stôl. Rozmanitosť, pestrá farebnosť a rôznosť chutí, to je recept, ktorý nesklame. Na silvestrovskom stole by určite nemali chýbať obložené chlebíčky. Takže nech sa páči, postupujte presne podľa návodu, ktorý vám Jarda Žídek majstrovsky predvedie vo videu, aj tipmi a trikmi, ktoré možno ešte nepoznáte.

Postup:

  1. Postupne si pripravíme parížsky majonézový šalát a potom aj skvelú vajíčkovú a avokádovú nátierku s chrenom.
  2. Je len na vás, aký typ pečiva použijete, či veku, celozrnný chlieb alebo bagety. Pri príprave chlebíčkov sa môžete inšpirovať naším videom alebo vlastnou kreativitou. 🙂