pistáciový cheesecake

Pistáciový cheesecake bez výčitiek

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

20

 min

pistáciový cheesecake
Kulinárium Redakcia
Kulinárium Redakcia

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie

Na základ:

  • 200 g podrvených sušienok
  • 120 g kokosového oleja
  • 1 PL medu
  • ¼ ČL škorice

Na náplň:

Ingrediencie

Na základ:

  • 200 g podrvených sušienok
  • 120 g kokosového oleja
  • 1 PL medu
  • ¼ ČL škorice

Na náplň:

Nutričné hodnoty

Na porciu (140 g):

Bielkoviny: 9,8 g
Tuky: 48,1 g
Nasýtené tuky: 28,8 g
Sacharidy: 25,5 g
Cukry: 17 g
Vláknina: 2,2 g
Soľ: 0,9 g
Vápnik: 79,8 mg/8 % RDA
Železo: 1,7 mg/14 % RDA

Nutričné hodnoty

Na porciu (140 g):

Bielkoviny: 9,8 g
Tuky: 48,1 g
Nasýtené tuky: 28,8 g
Sacharidy: 25,5 g
Cukry: 17 g
Vláknina: 2,2 g
Soľ: 0,9 g
Vápnik: 79,8 mg/8 % RDA
Železo: 1,7 mg/14 % RDA

Na porciu (140 g):

Bielkoviny: 9,8 g
Tuky: 48,1 g
Nasýtené tuky: 28,8 g
Sacharidy: 25,5 g
Cukry: 17 g
Vláknina: 2,2 g
Soľ: 0,9 g
Vápnik: 79,8 mg/8 % RDA
Železo: 1,7 mg/14 % RDA

Billa

Sladkosti môžu byť aj zdravé a, samozrejme, veľmi chutné, ak zvolíte správne prísady. Alternatívne sladidlá ako med a zdravšie tuky, ako napríklad kokosový olej, im dodajú špeciálny podtón. Všetko, čo na ich prípravu potrebujete, nájdete čerstvé v sortimente BILLA. Práve preto si môžete dopriať tento pistáciový cheesecake celkom bez výčitiek.

Postup:

  1. Namrvené sušienky dajte do misy, pridajte škoricu, roztopený kokosový olej a med. Všetko dobre premiešajte (ak je zmes veľmi hrudková, pridajte trochu viac kokosového oleja). Zmes zľahka pritlačte na spodok pripravenej koláčovej formy s priemerom 24 cm. Takto pripravené vložte do chladničky.
  2. Kým sa základ chladí, pripravte si náplň. Krémový syr zmiešajte s medom, pridajte vanilkový extrakt, citrónovú šťavu a kôru. Všetko dobre premiešajte.
  3. Želatínu namočte do vody podľa inštrukcií na balení. Smotanu na šľahanie vymixujte a pridajte do krému. 
  4. Zostávajúcich 150 ml dajte do malého hrnca, zahrejte a pridajte pripravenú želatínu. Keď sa želatína roztopí, pridajte zmes do krémového syra a dobre premiešajte.
    Krém nalejte na sušienkový základ, uhlaďte a vložte do chladničky aspoň na 4 až 5 hodín, aby cheesecake dokonale stuhol. Ideálne by ste cheesecake mohli nechať chladiť cez noc.
  5. Vychladený koláč posypte nasekanými pistáciami a podávajte.

Jednoduchá príprava, skvelá chuť a zdravé ingrediencie sú jednoznačnými prednosťami, ktoré robia tento pistáciový cheesecake skvelým dezertom na akúkoľvek oslavu.

Tip: namiesto medu môžete použiť agávový alebo javorový sirup.