Sladkosti môžu byť aj zdravé a, samozrejme, veľmi chutné, ak zvolíte správne prísady. Alternatívne sladidlá ako med a zdravšie tuky, ako napríklad kokosový olej, im dodajú špeciálny podtón. Všetko, čo na ich prípravu potrebujete, nájdete čerstvé v sortimente BILLA. Práve preto si môžete dopriať tento pistáciový cheesecake celkom bez výčitiek.
Postup:
- Namrvené sušienky dajte do misy, pridajte škoricu, roztopený kokosový olej a med. Všetko dobre premiešajte (ak je zmes veľmi hrudková, pridajte trochu viac kokosového oleja). Zmes zľahka pritlačte na spodok pripravenej koláčovej formy s priemerom 24 cm. Takto pripravené vložte do chladničky.
- Kým sa základ chladí, pripravte si náplň. Krémový syr zmiešajte s medom, pridajte vanilkový extrakt, citrónovú šťavu a kôru. Všetko dobre premiešajte.
- Želatínu namočte do vody podľa inštrukcií na balení. Smotanu na šľahanie vymixujte a pridajte do krému.
- Zostávajúcich 150 ml dajte do malého hrnca, zahrejte a pridajte pripravenú želatínu. Keď sa želatína roztopí, pridajte zmes do krémového syra a dobre premiešajte.
Krém nalejte na sušienkový základ, uhlaďte a vložte do chladničky aspoň na 4 až 5 hodín, aby cheesecake dokonale stuhol. Ideálne by ste cheesecake mohli nechať chladiť cez noc. - Vychladený koláč posypte nasekanými pistáciami a podávajte.
Jednoduchá príprava, skvelá chuť a zdravé ingrediencie sú jednoznačnými prednosťami, ktoré robia tento pistáciový cheesecake skvelým dezertom na akúkoľvek oslavu.
Tip: namiesto medu môžete použiť agávový alebo javorový sirup.