Je to letný dezert presne ako má byť. Jemne krémová plnka, so sviežim ovocným nádychom. Ovocná tvarohová roláda je univerzálny dezert takmer na všetky príležitosti. My sme využili sezónu marhúľ.
Postup:
-
- Celé vajcia, vanilkové semiačka a kryštálový cukor šľaháme do nadýchanej bledej peny. Na ňu preosejeme múku s kypriacim práškom a gumenou varechou ich zapracujeme do zmesi, aby neostali hrudky. Cesto prelejeme na plech, ktorý sme potreli tenkou vrstvou tuku a naň nalepili papier na pečenie. Uhladíme povrch a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňoch asi 15 minút.
- Po dopečení necháme korpus asi 10-15 minút vychladnúť, potom ho opatrne preklopíme na čistú utierku posypanú práškovým cukrom, odstránime papier na pečenie a spolu s utierkou ho zavinieme do rolády. Necháme úplne vychladnúť.
- Na plnku najprv pripravíme ovocný základ. Odkôstkované marhule nakrájame na kocky, zasypeme cukrom a povaríme do zmäknutia. Potom ich rozmixujeme ponorným mixérom a necháme vychladnúť.
- Druhú časť plnky pripravíme vyšľahaním tvarohu, šľahačky a cukru do krémova. Necháme ju v chladničke struhnúť.
- Vychladnutú roládu rozrolujeme, potrieme ju ovocnou plnkou, na ňu nanesieme tvarohovú plnku a zrolujeme ju späť. Pred podávaním ju ešte necháme v chladničke stuhnúť. Pred podávaním sa tvarohová roláda posype práškovým cukrom, ozdobí čerstvými marhuľami a lístkami medovky.