Roláda s tvarohovou plnkou a marhuľami

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

70

 min

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

70

 min

Ingrediencie

Na plnku:

Na ovocnú vrstvu:

Ingrediencie

Na plnku:

Na ovocnú vrstvu:

Nutričné hodnoty

Billa

Je to letný dezert presne ako má byť. Jemne krémová plnka, so sviežim ovocným nádychom. Ovocná tvarohová roláda je univerzálny dezert takmer na všetky príležitosti. My sme využili sezónu marhúľ.

Postup:

    1. Celé vajcia, vanilkové semiačka a kryštálový cukor šľaháme do nadýchanej bledej peny. Na ňu preosejeme múku s kypriacim práškom a gumenou varechou ich zapracujeme do zmesi, aby neostali hrudky. Cesto prelejeme na plech, ktorý sme potreli tenkou vrstvou tuku a naň nalepili papier na pečenie. Uhladíme povrch a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňoch asi 15 minút.
    2. Po dopečení necháme korpus asi 10-15 minút vychladnúť, potom ho opatrne preklopíme na čistú utierku posypanú práškovým cukrom, odstránime papier na pečenie a spolu s utierkou ho zavinieme do rolády. Necháme úplne vychladnúť.
    3. Na plnku najprv pripravíme ovocný základ. Odkôstkované marhule nakrájame na kocky, zasypeme cukrom a povaríme do zmäknutia. Potom ich rozmixujeme ponorným mixérom a necháme vychladnúť.
    4. Druhú časť plnky pripravíme vyšľahaním tvarohu, šľahačky a cukru do krémova. Necháme ju v chladničke struhnúť.
    5. Vychladnutú roládu rozrolujeme, potrieme ju ovocnou plnkou, na ňu nanesieme tvarohovú plnku a zrolujeme ju späť. Pred podávaním ju ešte necháme v chladničke stuhnúť. Pred podávaním sa tvarohová roláda posype práškovým cukrom, ozdobí čerstvými marhuľami a lístkami medovky.