losos recept

Slávnostný losos s avokádom ako predjedlo

 | 

Čas prípravy: 

5

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie

Pre 2 osoby:

 

Ingrediencie

Pre 2 osoby:

 

Nutričné hodnoty

W46 Web Banner 1920x455px 2

Chutné a dobre vyzerajúce predjedlo naštartuje každú slávnostnú príležitosť. Roztvorí náruč chutí a pripraví hostí na ďalšie chody. Tento recept však môžete použiť aj v prípade, že máte v pláne zjesť niečo zdravé, ale chutné a výživné. Losos i avokádo obsahujú kvalitné esenciálne kyseliny, ktoré v našej strave často chýbajú. Preto si losos s avokádom neváhajte pripraviť aj ako bežné jedlo.

Postup:

  1. Filety z lososa nakrájajte na malé kocky, dajte ich do misy, pridajte korenie, ½ čajovej lyžičky soli, olivový a sezamový olej a nastrúhanú citrónovú kôru. Všetko dobre premiešajte a na 5 minút odložte nabok.
  2. Červenú cibuľu ošúpte a avokádo najemno nakrájajte. Avokádo zalejte citrónovou šťavou, pridajte ¼ ČL soli a všetko dobre premiešajte. Červenú cibuľu posypte zostávajúcou ¼ ČL soli, premiešajte a odložte nabok na niekoľko minút, kým cibuľa trochu nezmäkne.
  3. Do stredu taniera položte okrúhlu formu bez dna a vložte do nej najskôr polovicu pripraveného lososa, potom polovicu nasekanej červenej cibule a polovicu pripraveného avokáda. Postup zopakujte na ďalšom tanieri, aby sa spotrebovali všetky zvyšné ingrediencie.
  4. Formu opatrne vyberte, ozdobte mesiačikmi citróna a podávajte.