Tekvicové muffiny

Tekvicové muffiny s posýpkou

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie

Na muffiny:

Na posypanie:

Ingrediencie

Na muffiny:

Na posypanie:

Nutričné hodnoty

Na porciu (110 g):
Energia: 281,4 kcal/1178,2 kJ
Bielkoviny: 5,7 g
Tuky: 9,8 g
Nasýtené tuky: 3,8 g
Sacharidy: 42,8 g
Cukry: 19,4 g
Vláknina: 1,8 g
Soľ: 0,3 g
Vápnik: 106,1 mg/11 % RDA
Železo: 1,1 mg/9 % RDA

Nutričné hodnoty

Na porciu (110 g):
Energia: 281,4 kcal/1178,2 kJ
Bielkoviny: 5,7 g
Tuky: 9,8 g
Nasýtené tuky: 3,8 g
Sacharidy: 42,8 g
Cukry: 19,4 g
Vláknina: 1,8 g
Soľ: 0,3 g
Vápnik: 106,1 mg/11 % RDA
Železo: 1,1 mg/9 % RDA

Na porciu (110 g):
Energia: 281,4 kcal/1178,2 kJ
Bielkoviny: 5,7 g
Tuky: 9,8 g
Nasýtené tuky: 3,8 g
Sacharidy: 42,8 g
Cukry: 19,4 g
Vláknina: 1,8 g
Soľ: 0,3 g
Vápnik: 106,1 mg/11 % RDA
Železo: 1,1 mg/9 % RDA

Billa

Jeseň je krásne obdobie aj kvôli tekviciam, ktoré dávajú široké možnosti kulinárskeho vyžitia. Medzi tekvicové pochúťky môžete jednoznačne zaradiť aj tieto tekvicové muffiny.

 

Postup: 

  1. Tekvicu nakrájajte na kocky, zalejte vodou a varte 20 minút, prípadne kým nezmäkne. Uvarenú tekvicu rozmixujte tyčovým mixérom na hladké pyré.

  2. Rúru predhrejte na 200 °C. V menšej miske zmiešajte suroviny na posypanie, pomocou vidličky vytvorte posýpku a nechajte ju uloženú v chladničke.

  3. Múku zmiešajte s ovsenými vločkami, korením a práškom do pečiva.

  4. Do druhej misky dajte vajcia, cukor, mlieko, jogurtový nápoj a olej. Všetko dobre premiešajte s pripravenými suchými ingredienciami. Nakoniec pridajte tekvicové pyré.

  5. Do muffinovej formy vložte papierové košíčky a lyžicou zmes rozdeľte do dvanástich košíčkov, navrch dajte vychladnutú posýpku. Pečte najprv 5 minút pri teplote 200 °C, potom teplotu znížte na 180 °C a pečte ďalších 20 až 25 minút.

Typ:
Namiesto ovsených vločiek môžete dať do muffinovej zmesi rovnaké množstvo mletých vlašských orieškov.

Ak vám naše tekvicové muffiny zachutia, máme pre vás ešte: najlepšie muffiny - recepty.