Jeseň je krásne obdobie aj kvôli tekviciam, ktoré dávajú široké možnosti kulinárskeho vyžitia. Medzi tekvicové pochúťky môžete jednoznačne zaradiť aj tieto tekvicové muffiny.
Postup:
-
Tekvicu nakrájajte na kocky, zalejte vodou a varte 20 minút, prípadne kým nezmäkne. Uvarenú tekvicu rozmixujte tyčovým mixérom na hladké pyré.
-
Rúru predhrejte na 200 °C. V menšej miske zmiešajte suroviny na posypanie, pomocou vidličky vytvorte posýpku a nechajte ju uloženú v chladničke.
-
Múku zmiešajte s ovsenými vločkami, korením a práškom do pečiva.
-
Do druhej misky dajte vajcia, cukor, mlieko, jogurtový nápoj a olej. Všetko dobre premiešajte s pripravenými suchými ingredienciami. Nakoniec pridajte tekvicové pyré.
-
Do muffinovej formy vložte papierové košíčky a lyžicou zmes rozdeľte do dvanástich košíčkov, navrch dajte vychladnutú posýpku. Pečte najprv 5 minút pri teplote 200 °C, potom teplotu znížte na 180 °C a pečte ďalších 20 až 25 minút.
Typ:
Namiesto ovsených vločiek môžete dať do muffinovej zmesi rovnaké množstvo mletých vlašských orieškov.
Ak vám naše tekvicové muffiny zachutia, máme pre vás ešte: najlepšie muffiny - recepty.