kari omáčka recept

Treska v kari omáčke s ryžou

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

25

 min

Ingrediencie

Na 4 porcie:

Ingrediencie

Na 4 porcie:

Nutričné hodnoty

Billa

Hľadáte chutný a zároveň rýchly recept na obed alebo večeru? Vyskúšajte naše rybie kari! Táto exotická pochúťka pochádza z Indie a je plná lahodných chutí a vôní. Vďaka kokosovému mlieku a korma paste je omáčka jemná a krémová, a ryba v nej zostane šťavnatá a jemná. Tento recept je ideálny pre tých, ktorí chcú vyskúšať niečo nové a zároveň si vychutnať zdravé a chutné jedlo. Treska i kari omáčka sú navyše ľahko a rýchlo pripraviteľné, takže ideálny recept pre rušné dni.

Postup:

  1. Začneme tým, že si ryžu dobre prepláchneme pod tečúcou studenou vodou a uvaríme podľa návodu na obale. Ryža Basmati sa pri ázijskej kuchyni používa najčastejšie a nie je sa čomu diviť. Pokiaľ ju varíte správne, má skvelú konzistenciu. Ak sa vám však do varenia ryže nechce, BILLA má pre vás skvelé riešenie - Basmati ryžu vo vrecúškach, ktorá určite stojí za vyskúšanie.

  2. Tresku umyjeme a nakrájame na stredne veľké kusy. Umyté paradajky nakrájame na polovice.

  3. Zatiaľ čo sa nám ryža varí, do hrnca dáme trochu olivového oleja. Keď je olej rozohriaty, orestujeme na ňom  nakrájané paradajky, malo by to trvať cca 2 minúty. K paradajkám pridáme Korma pastu a limetkovú zaváraninu. Korma pasta je vlastne menej pálivá kari omáčka s vynikajúcou chuťou. Všetko ešte malú chvíľu restujeme a potom môžeme pridať kúsky tresky spolu s kokosovým mliekom. Všetko dobre zamiešame a necháme prikryté na miernom vare variť asi tak 6 minút. Záleží na veľkosti ryby. Zbytočne ju nevarte príliš dlho, inak by sa vám mohla začať rozpadávať. Keď je ryba hotová tak akurát, môžete ešte karí dochutiť trochou soli a korenia.

  4. Hotové jedlo servírujeme spolu s uvarenou ryžou, nasekaným koriandrom, ak máte radi jedlo pikantné, s trochou chilli.

Dobrú chuť!