vaječný likér vegan

Vegan vaječný likér

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

45

 min

vaječný likér vegan
Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

45

 min

Ingrediencie
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 130 g kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru alebo semienka z 1 vanilkového lusku
  • 1 balíček pudingu so smotanovou príchuťou
  • 7 dcl rastlinného mlieka, napr. sójového
  • Štipka soli
  • 200 ml rumu
  • Štipka muškátového orieška, kurkumy, škorice, vanilky (voliteľné)
Ingrediencie
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 130 g kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru alebo semienka z 1 vanilkového lusku
  • 1 balíček pudingu so smotanovou príchuťou
  • 7 dcl rastlinného mlieka, napr. sójového
  • Štipka soli
  • 200 ml rumu
  • Štipka muškátového orieška, kurkumy, škorice, vanilky (voliteľné)

Nutričné hodnoty

W46 Web Banner 1920x455px 2

Vaječný likér  je na Slovensku tradičným vianočným nápojom. Pije sa najmä na Štedrý deň, ale aj na ďalšie vianočné sviatky. Tento krémový vegan vaječný likér s príjemnou chuťou si vychutnajú aj vegáni alebo ľudia s intoleranciou na niektoré potraviny.

Recept na domáci vaječný likér

Postup:

  1. Najskôr si pripravíme kokosové kondenzované mlieko. Do hrnca dáme kokosové mlieko, necháme ho zovrieť, pridáme cukor, necháme rozpustiť a plameň stiahneme na minimum. Za občasného premiešania necháme tiahnuť podobne ako vývar, niečo málo pod bodom varu po dobu približne 30 minút. Z mlieka za vyparí voda a zhustne približne na polovicu objemu.

  2. Zo smotanového pudingu, vanilkového cukru (semienok vanilky) a rastlinného mlieka uvaríme riedky puding. Môžeme pridať na ochutenie muškátový oriešok, kurkumu pre farbu, škoricu a vanilku. Nezabudneme na štipku soli, zvýrazní chute.

  3. Premiešame metličkou s kokosovým krémom a necháme vychladnúť, potom premiestnime do chladničky. Na záver rozriedime rumom a podávame vychladené. Skladujeme v chladničke.