vaječný likér vegan

Vegan vaječný likér

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

45

 min

vaječný likér vegan
Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

45

 min

Ingrediencie
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 130 g kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru alebo semienka z 1 vanilkového lusku
  • 1 balíček pudingu so smotanovou príchuťou
  • 7 dcl rastlinného mlieka, napr. sójového
  • Štipka soli
  • 200 ml rumu
  • Štipka muškátového orieška, kurkumy, škorice, vanilky (voliteľné)
Ingrediencie
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 130 g kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru alebo semienka z 1 vanilkového lusku
  • 1 balíček pudingu so smotanovou príchuťou
  • 7 dcl rastlinného mlieka, napr. sójového
  • Štipka soli
  • 200 ml rumu
  • Štipka muškátového orieška, kurkumy, škorice, vanilky (voliteľné)

Nutričné hodnoty

Billa

Vaječný likér  je na Slovensku tradičným vianočným nápojom. Pije sa najmä na Štedrý deň, ale aj na ďalšie vianočné sviatky. Tento krémový vegan vaječný likér s príjemnou chuťou si vychutnajú aj vegáni alebo ľudia s intoleranciou na niektoré potraviny.

Recept na domáci vaječný likér

Postup:

  1. Najskôr si pripravíme kokosové kondenzované mlieko. Do hrnca dáme kokosové mlieko, necháme ho zovrieť, pridáme cukor, necháme rozpustiť a plameň stiahneme na minimum. Za občasného premiešania necháme tiahnuť podobne ako vývar, niečo málo pod bodom varu po dobu približne 30 minút. Z mlieka za vyparí voda a zhustne približne na polovicu objemu.

  2. Zo smotanového pudingu, vanilkového cukru (semienok vanilky) a rastlinného mlieka uvaríme riedky puding. Môžeme pridať na ochutenie muškátový oriešok, kurkumu pre farbu, škoricu a vanilku. Nezabudneme na štipku soli, zvýrazní chute.

  3. Premiešame metličkou s kokosovým krémom a necháme vychladnúť, potom premiestnime do chladničky. Na záver rozriedime rumom a podávame vychladené. Skladujeme v chladničke.