Veľkonočná zemiaková baba

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

40

 min

Jaroslav Žídek
Jaroslav Žídek

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

40

 min

Ingrediencie

Suroviny na zapekaciu nádobu s priemerom cca 20 cm:

  • 4 vajcia

  • 2 hrste zelených listov a byliniek (medvedí cesnak, petržlenová vňať, pažítka, žihľava a pod.)
  • 2 zemiaky uvarené v šupke
  • masť na vymazanie formy a orestovanie cibule
  • strúhanka na vysypanie formy
  • soľ, korenie, celý muškátový oriešok
  • Omáčka:

  • hrsť medvedieho cesnaku
  • 2 PL kyslej smotany
  • soľ, korenie, celý muškátový oriešok
  • na podávanie kyslá smotana
  • Ingrediencie

    Suroviny na zapekaciu nádobu s priemerom cca 20 cm:

  • 4 vajcia

  • 2 hrste zelených listov a byliniek (medvedí cesnak, petržlenová vňať, pažítka, žihľava a pod.)
  • 2 zemiaky uvarené v šupke
  • masť na vymazanie formy a orestovanie cibule
  • strúhanka na vysypanie formy
  • soľ, korenie, celý muškátový oriešok
  • Omáčka:

  • hrsť medvedieho cesnaku
  • 2 PL kyslej smotany
  • soľ, korenie, celý muškátový oriešok
  • na podávanie kyslá smotana
  • Nutričné hodnoty

    Veľkonočná zemiaková baba je veľmi tradičný a veľmi obľúbený recept nie len u nás, ale aj v Česku. S Jardom Židekom si ju pripravíte tak, že sa všetci až za ušami oblížu. 😊

    Vo videu sa dozviete ako na to. Prezradí aj trik svojej babičky, ako spraviť babu vláčnejšiu a jemnejšiu. Pečieme v trúbe cca 40-50 minút, 300 minút pri teplote 180 °C potom môžeme zvýšiť na zapečenie až na 200 °C.

    medovníky zdobené
    25

    min

    kucharske capice 1