Zeleninová panvička s kokosovým mliekom

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

35

 min

Ingrediencie
  • 250 g ryže SOS jazmínovej
  • 2 mrkvy
  • 1 cuketa
  • 1 menší pór
  • Farebná paprika, žltá a/alebo červená
  • 1 plechovka cíceru
  • 1 PL rastlinného oleja
  • 150 ml kokosového mlieka

  • 1 PL kokosového tuku, alebo smotany
  • Kúsok čerstvého zázvoru
  • Čili podľa chuti
  • ½ lyžičky karí korenia
  • ½ lyžičky kurkumy
  • ½ lyžičky rímskej rasce
  • Ingrediencie
    • 250 g ryže SOS jazmínovej
    • 2 mrkvy
    • 1 cuketa
  • 1 menší pór
  • Farebná paprika, žltá a/alebo červená
  • 1 plechovka cíceru
  • 1 PL rastlinného oleja
  • 150 ml kokosového mlieka

  • 1 PL kokosového tuku, alebo smotany
  • Kúsok čerstvého zázvoru
  • Čili podľa chuti
  • ½ lyžičky karí korenia
  • ½ lyžičky kurkumy
  • ½ lyžičky rímskej rasce
  • Nutričné hodnoty

    banner billa

    Pripraviť si zdravé, chutné a výdatné jedlo nemusí byť vôbec zložité 🙂

    Postup:

    1. Nakrájame si zeleninu. Papriku na menšie kúsky, cuketu na polkolieska, mrkvu a pór na kolieska a zázvor na malé kúsky.
    2. V hlbšej panvici na oleji orestujeme mrkvu, pridáme zázvor a koreniny. Povstupne pridávame ostatné zeleniny, cuketu, pór a na koniec scedený zázvor. Priebežne miešame.
    3. Prilejeme kokosové mlieko, smotanu a chvíľu podusíme.
    4. Posos ryžačas restovania zeleniny si pripravíme ryžu. Na 250 g ryže použijeme 500 ml vody. Ryžu po zovretí varíme pod pokrievkou na miernom ohreve v osolenej vode. Orestovanú zeleninu podávame s uvarenou ryžou. Pred podávaním môžeme posypať obľúbenou vňaťou. Hodí sa petržlen alebo koriander. Jedlo chuťovo aj esteticky doplníme sezamovými semienkami.

    Prajeme vám dobrú chuť!