sushi

Sushi sendvič bez histamínu

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

8

 min

sushi
HitJeZdravoŽiť
HitJeZdravoŽiť

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

8

 min

Ingrediencie

Omáčka:

  • 2 PL arašidového masla
  • 3 ČL ume octu (histaminikmi dobre tolerovaný)
  • Kúsok zázvoru – nastrúhať najemno
Ingrediencie

Omáčka:

  • 2 PL arašidového masla
  • 3 ČL ume octu (histaminikmi dobre tolerovaný)
  • Kúsok zázvoru – nastrúhať najemno

Nutričné hodnoty

Billa

Za 8 rokov, čo sa venujem blogu mi otázka "A sushi nemôžeme?" prišla asi 200 x. Vždy som odpovedala, že teda sushi v našich končinách, zo surovej ryby s histamínovou intoleranciou by som neriskovala. A dodala som, že mne chvalabohu nechýba lebo ho neľúbim. A ďalej som neriešila. Úprimne, nechápala som, že zrovna toto môže niekomu chýbať. A presne preto som túto výzvu prijala!! Pre vás! Veď som už vymyslela HIT verziu kapustnice, parených buchiet, segedínu ... tak prečo nie aj sushi?  Totižto keď zo sushi vynecháme surovú rybu, nie je na ňom skutočne nič pre histaminikov nevhodné. Až na omáčku a tá bola najväčšou výzvou, no myslím si, že som ju zvládla. Tá nám totiž všetkým chutila ako jediná. Sorry sushilovers, stále nie som fanúšikom. 🤷🏼‍♀️

Ako teda moje sushi vyzeralo? Nešla som do zrolovanej klasiky, zaujal ma menej tradičný sushi sendvič, ktorého postup vidíte na fotkách. 

Postup:

  1. Ryžu si uvaríme podľa návodu.
  2. Na riasu položíme vrstvu ryže do tvaru štvorca a posypeme ju drobnou zeleňou.
  3. Následne začneme vrstviť tuniaka, surovú cuketu, mrkvu a rukolu.
  4. Ryžový sendvič uzatvoríme pripravenou vrstvou ryže. 
  5. Na záver sa riasa už iba do kríža spojí v strede a sendvič sa prekrojí na polku. A pridala som aj niečo na ozvláštnenie a to mnou nazbierané a nasušené semienka skorocelu.

Tak čo, hore ruky koľkých sushi fanúšikov tu mám? 😜 🍣