jahodový pohár recept

Jahodový pohár snov

 | 

Čas prípravy: 

5

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie
Ingrediencie

Nutričné hodnoty

W46 Web Banner 1920x455px 2

Z detstva si pamätám jahodové poháre so šľahačkou, ako by to bolo dnes. Šľahačka ľahká ako obláčik a sladká chuť jahôd, to bol môj najobľúbenejší jahodový pohár za vysvedčenie. Už ani neviem kedy som ho mala naposledy. Dnes ráno som sa prebudila a povedala som si, že ho musím mať. Chutil presne tak, ako vtedy - dokonale. Takže ak máte v chladničke alebo na záhrade trochu jahôd, určite neváhajte. Tomuto poháru sa podľa mňa nič nevyrovná.

Postup:

  1. Smotana by určite mala byť dobre vychladená, preto ju vyberte z chladničky až tesne pred šľahaním.
  2. Jahody dobre umyte pod tečúcou vodou a zbavte zelenej stopky. Krajšie kúsky si schovajte na dozdobenie pohárov. Nemusíte ich ani krájať, len ich nechajte chvíľu odkvapkať na kuchynskej utierke. Potom ich dajte do kuchynského mixéra a spolu s kryštálovým cukrom ich rozmixujte na jahodové pyré.
  3. Polovicu jahodového pyré dajte na dno pohárov. Pokiaľ použijete malé poháre, budete potrebovať asi tak 3. Pokiaľ väčšie, určite suroviny znásobte. Druhú polovicu jahodového pyré na chvíľu odložte bokom.
  4. V kuchynskom robote vyšľahajte vychladenú smotanu na šľahanie do tuhej šľahačky. Keď je šľahačka hotová, pomaly, už len vareškou do nej vmiešajte zvyšné jahodové pyré. Nakoniec jahodovú šľahačku rovnomerne rozdeľte do pripravených pohárov a dajte aspoň na jednu hodinu vychladiť do chladničky.
  5. Pred podávaním ešte jahodový pohár dozdobte rozkrojenou jahodou, prípadne lístkami čerstvej mäty.

Dobrú chuť.