Jarné obdobie nás všetkých dobíja. Svojimi farbami a novou energiou, vôňami, prírodou ktorá pučí a kvitne všade naokolo. A kvitnúť môže aj u nás na stole, v kuchyni alebo celom byte. V každom ročnom období rada používam na výzdobu stola to, čo je v prírode práve rozkvitnuté, alebo sa mi tam hodí. Jar je v tomto ohľade veľmi bohatá. Nielen kvetmi, ktoré rastú – narcisy, tulipány, krokusy, ale aj bylinky, divé rastliny ako žihľava, púpava, fialky, sedmokrásky, ... A určite mi dáte za pravdu že aj konárik na ktorom vyrašili nové listy je sám o sebe krásnou dekoráciou. Ale jeden z najkrajších doplnkov sú vykvitnuté stromy, čerešne a jablone. Majú krátku životnosť, lebo lupienky rýchlo vo váze vädnú, ale tá nádhera stojí za to.
Veľmi vďačnou rastlinkou na dekoráciu, nielen stola, ale aj jedla sú sedmokrásky. Tieto drobné rastlinky s jednoduchými kvetmi rastú a kvitnú skoro celý rok. Stačí im naozaj málo a už rašia z trávy skoro všade. Ja ich rada používam aj na ozdobenie jedál, napríklad polievok alebo jarných pomazánok a šalátov. Sú jedlé takže sa ich použitia nemusíte báť. Dajte len pozor na miesto, kde ich zbierate, aby tam bolo čisto a nebolo to blízko frekventovanej cesty. Moje obľúbené farby pre toto obdobie sú – ružová, žltá, biela, zelená. Akokoľvek ich skombinujete dosiahnete nádherný výsledok. Stačí jedna dominantná farba, napríklad žltá, a ostatné len jemne dolaďte.
Ingrediencie
Additional code here