Pokračujeme v našom seriály receptov na tému grilovanie. Polievanie grilovaného mäsa pivom je pomerne známy postup, ale videli ste už grilovať kura priamo na plechovke aj s pivom? 🙂 Ale grilované kura možno nebude stačiť a tak si pribavíme aj ďalšie grilované chuťovky.
Postup:
- Kura marinujeme ešte pred pečením v soľnom roztoku, tzv. ho brinujeme. Všetky ingrediencie rozpustíme vo vode a celé kura naložíme na niekoľko hodín.
- Poriadne ho osušíme a posadíme na otvorenú plechovku piva. Počas grilovania ho budeme potierať marinádou. Tú si pripravíme z trošky piva a ostatných surovín na marinádu.
- Celé papriky umiestnime priamo na gril a osolíme. Nakrájame baklažány, osolíme a po chvíli osušíme. Nakrájame aj ostatnú zeleninu a všetko aj s paradajkami uložíme na gril.
- Papriky upečené do čierna dáme do misky a prikryjeme, aby sa pod pokrievkou sparili. Potom ich ľahko ošúpeme.
- Dresing na šalát z grilovanej zeleniny pripravíme z nakrájaného cesnaku, oleja, citrónu, soli a bazalky. Môžeme pridať aj jarnú cibuľku, čili, alebo sezónne bylinky.
- Grilovanú zeleninu nakrájame, sparené papriky ľahko ošúpeme a nakrájame a všetko dôkladne premiešame.
- Suroviny na salsu nasekáme na jemno a v mažiari podrvíme.