pečené kuracie stehná so zemiakovou kašou

Pečené kuracie stehná so zemiakovou kašou a brokolicou

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

45

 min

Ingrediencie

Na zemiakovú kašu:

Ingrediencie

Na zemiakovú kašu:

Nutričné hodnoty

W46 Web Banner 1920x455px 2

Krásne do zlatista zapečené kuracie stehná, k tomu jemná zemiaková kaša a chutná večera alebo obed sú na stole. Aby bola strava nutrične i farebne zaujímavejšia, pridali sme aj brokolicu. Komu by sa už pri pohľade na túto klasiku nezbiehali slinky?

Postup:

  1. Začneme s naložením mäsa. Vo väčšej mise stehná zmiešame s olejom, citrónovou šťavou, prelisovaným cesnakom, soľou, čiernym korením a Provensálskom korením. Všetko veľmi dobre premiešame a necháme odpočívať. Samozrejme môžeme mäso nechať aj prikryté v chladničke cez noc.

  2. Stehná budeme piecť vo vyhriatej rúre na 200 °C. Použijeme plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Doba pečenia by mala byť okolo 40 minút. Záleží na veľkosti mäsa a výhreve rúry.

  3. Brokolicu dobre umyjeme a dáme do parného hrnca, alebo do hrnca obyčajného spolu s podložkou na naparovanie a trochou vody. Varíme na miernom ohni len do polomäkká, zachová si tak väčšinu vitamínov.

  4. Zatiaľ čo sa mäso pečie, olúpeme si zemiaky, nakrájame ich na menšie kúsky a veľmi dobre ich umyjeme v studenej vode. Plne ponorené vo vode ich dáme variť s trochou soli. Keď sú zemiaky uvarené do mäkka, scedíme všetku vodu a rozmrvíme ich pučidlom na zemiaky. Pridáme k nim rozpustené maslo, postačí aj izbová teplota. Znovu ich s maslom premiešame a za stáleho šľahania ručnej metly, alebo mixéra pridávame po trochách ohriate mlieko. Docielime tak nadýchanú konzistenciu. Potom už stačí kašu dochutiť soľou a môžeme podávať  ozdobené petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!