mini cheesecake recept

Zázvorové mini cheesecakey

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

120

 min

mini cheesecake recept
Svetlana Mravcová
Svetlana Mravcová

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

120

 min

Ingrediencie

Na korpus:

  • 200 g ovsených sušienok
  • 90 g masla
  • 1 PL trstinového cukru
  • 1 ČL mletého zázvoru
  • ½ ČL škorice
  • 1 ČL citrónovej šťavy

Na krém:

  • 155 g bielej čokolády
  • 200 g krémového syra
  • 70 g masla izbovej teploty
  • 45 g kyslej smotany
  • 1 ČL mletého zázvoru
  • ¾ ČL škorice
  • ¼ ČL muškátového orieška
  • ¼ ČL mletého kardamómu
  • Trocha vanilky
  • Štipka soli
Ingrediencie

Na korpus:

  • 200 g ovsených sušienok
  • 90 g masla
  • 1 PL trstinového cukru
  • 1 ČL mletého zázvoru
  • ½ ČL škorice
  • 1 ČL citrónovej šťavy

Na krém:

  • 155 g bielej čokolády
  • 200 g krémového syra
  • 70 g masla izbovej teploty
  • 45 g kyslej smotany
  • 1 ČL mletého zázvoru
  • ¾ ČL škorice
  • ¼ ČL muškátového orieška
  • ¼ ČL mletého kardamómu
  • Trocha vanilky
  • Štipka soli

Nutričné hodnoty

W50 Web Banner 1920x455px 3

Vymyslieť niečo nové na vianočný stôl je celkom ťažká úloha. Ja už mám však niekoľko týždňov chuť na dobrý cheesecake a tak sme sa rozhodli tieto dve myšlienky spojiť do jednej. Aké korenie vonia najviac po Vianociach? No predsa to perníkové. Na miesto vaľkania cesta a pečenia poďme skúsiť zázvorové cheesecakey. Budete sa olizovať až za ušami, to vám garantujem. Pokiaľ práve doma nenájdete všetky korenia z receptu, pokojne ho nahraďte perníkovým. Aby bolo radosti viac, rozhodla som spraviť namiesto jedného veľkého viaceré mini cheesecakey.

Postup:

  1. Budeme potrebovať muffinové košíčky a muffinový plech. Manipulácia s košíčkami bude tak omnoho jednoduchšia.

  2. Maslo rozpustíme a necháme trochu vychladnúť. Sušienky v kuchynskom mixéri rozmixujeme najemno a zmiešame s rozpusteným maslom. Pridáme aj korenie na základ, cukor a citrónovú šťavu. Sušienkovú hmotu veľmi dobre premiešame a rozdelíme ju na dno pripravených muffinových košíčkov. Trochu ju ku dnu umytými rukami pritlačíme. Celý plech s košíčkami dáme na chvíľu odpočívať do chladničky a vrhneme sa na prípravu krémov.

  3. Bielu čokoládu si najskôr rozpustíme vo vodnom kúpeli. Potom maslo izbovej teploty vyšľaháme najemno. Nakoniec pridáme zvyšné suroviny po jednom a zakaždým zmes ľahko prešľaháme.

  4. Keď je krém hotový, navrstvíme ho na sušienkovú hmotu v muffinových košíčkoch. Teraz už len necháme košíčky odpočívať v chlade aspoň 2 hodiny, alebo do stuhnutia.

  5. Servírovať ich môžeme pre nedočkavcov len tak, alebo s trochou šľahačky v spreji a štipkou škorice navrch. Nezabudnite, že cheesecakey musia byť skladované v chlade. Dobrú chuť.