Vymyslieť niečo nové na vianočný stôl je celkom ťažká úloha. Ja už mám však niekoľko týždňov chuť na dobrý cheesecake a tak sme sa rozhodli tieto dve myšlienky spojiť do jednej. Aké korenie vonia najviac po Vianociach? No predsa to perníkové. Na miesto vaľkania cesta a pečenia poďme skúsiť zázvorové cheesecakey. Budete sa olizovať až za ušami, to vám garantujem. Pokiaľ práve doma nenájdete všetky korenia z receptu, pokojne ho nahraďte perníkovým. Aby bolo radosti viac, rozhodla som spraviť namiesto jedného veľkého viaceré mini cheesecakey.
Postup:
-
Budeme potrebovať muffinové košíčky a muffinový plech. Manipulácia s košíčkami bude tak omnoho jednoduchšia.
-
Maslo rozpustíme a necháme trochu vychladnúť. Sušienky v kuchynskom mixéri rozmixujeme najemno a zmiešame s rozpusteným maslom. Pridáme aj korenie na základ, cukor a citrónovú šťavu. Sušienkovú hmotu veľmi dobre premiešame a rozdelíme ju na dno pripravených muffinových košíčkov. Trochu ju ku dnu umytými rukami pritlačíme. Celý plech s košíčkami dáme na chvíľu odpočívať do chladničky a vrhneme sa na prípravu krémov.
-
Bielu čokoládu si najskôr rozpustíme vo vodnom kúpeli. Potom maslo izbovej teploty vyšľaháme najemno. Nakoniec pridáme zvyšné suroviny po jednom a zakaždým zmes ľahko prešľaháme.
-
Keď je krém hotový, navrstvíme ho na sušienkovú hmotu v muffinových košíčkoch. Teraz už len necháme košíčky odpočívať v chlade aspoň 2 hodiny, alebo do stuhnutia.
-
Servírovať ich môžeme pre nedočkavcov len tak, alebo s trochou šľahačky v spreji a štipkou škorice navrch. Nezabudnite, že cheesecakey musia byť skladované v chlade. Dobrú chuť.