Nepečený pistáciový cheesecake

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

360

 min

Ingrediencie

 

Ingrediencie

 

Nutričné hodnoty

hl 42 Web Banner 2120x455px

Nepečený pistáciový cheesecake je ideálny letný dezert. Je osviežujúci, málo sladký, plný smotanovej a ovocnej chuti s chrumkavými orieškami.

V horúce dni určite nemáte ani najmenšie pomyslenie tráviť v kuchyni viac času ako je nevyhnutné. A predpokladajme, že zapínať rúru kvôli dezertu sa vám tiež nechce. Preto sme pre vás pripravili jednoduchý, rýchly recept na chladený dezert bez pečenia. Nepečený cheesecake s pistáciami má vďaka tvarohu, šľahačke a minimu cukru osviežujúcu chuť. Pridali sme čerešne, ktorých sezóna u nás práve vrcholila a nezabudli sme ani na chrumkavú zložku - pistácie. Tento ľahký dezert si ale môžete pripraviť počas celého leta a ovocie meniť podľa ľubovôle resp. sezóny. Ak sa rozhodnete nepečený cheesecake s pistáciami pripraviť spolu s nami, nezabudnite nám napísať. Budeme sa tešiť na každú jednu fotografiu.

Postup:

  1. Podrvené maslové sušienky zmiešajte s rozpusteným maslom. Tortovú formu s priemerom 20 cm vysteľte papierom na pečenie a sušienky rozložte rovnomerne po celom dne formy. Riadne ich utlačte.

  2. V mise rozmixujte tvaroh, mascarpone a práškový cukor. Pridajte rozpustenú, vychladenú bielu čokoládu a stierkou premiešajte. V samostatnej mise vyšľahajte šľahačkovú smotanu a opatrne ju stierkou zapracujte do tvarohového krému. Pridajte nasekané pistácie, citrónovú kôru a opäť premiešajte. Na záver pridajte vykôstkované čerešne.

  3. Krém preložte do tortovej formy a rovnomerne ho rozotrite. Cheesecake s pistáciami nechajte v chladničke zachladiť minimálne 6 hodín. Ideálne cez noc.

  4. Dozdobte nasekanými pistáciami, čerešňami a kúskami maslových sušienok.