Ananásová torta

Ananásová torta z Karibiku

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

55

 min

Ananásová torta
Kulinárium Redakcia
Kulinárium Redakcia

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

55

 min

Ingrediencie

Na korpus:

Na krém:

 

Ingrediencie

Na korpus:

Na krém:

 

Nutričné hodnoty

Web Banner 2120x455px

Ananásová torta s banánmi je perfektnou voľbou! Ananásové a banánové dezerty sa bežne vyskytujú v karibskej kuchyni, ako aj rôzne dezerty z kokosu. Kombinácia sladkého ananásu, krémových banánov a nadýchaného korpusu poteší chuťové poháriky celej rodiny. Tento recept je ideálny pre akúkoľvek príležitosť, či už oslavujete narodeniny, chystáte sa na letnú grilovačku alebo si len chcete dopriať sladkú pochúťku. Príprava torty je rýchla a nenáročná, zvládne ju aj menej skúsený kuchár.

Postup:

  1. Skombinujte suché a vlhké ingrediencie. Múku, prášok do pečiva, škoricu a najemno nasekané pekanové orechy zmiešajte v mise. Banány roztlačte a ananás nakrájajte na malé kocky. Pridajte olivový olej, vanilkový extrakt a vajcia. Všetko dobre premiešajte.

  2. Zmes rozdeľte na dve časti a obe preložte do koláčových foriem (s priemerom 23 cm) vystlaných papierom na pečenie. Formy vložte do rúry, ktorú ste predtým zahriali na 180 °C, a korpusy pečte asi 40 minút. Upečené korpusy nechajte kompletne vychladnúť.

  3. Syr a maslo izbovej teploty zmiešajte, pridajte limetkovú šťavu a kôru. Postupne pridávajte práškový cukor a všetko dobre premiešajte. Jeden korpus uložte na podstavec a potrite ho polovicou krému. Uložte naň druhý korpus a potrite ho zvyškom krému.

  4. Tortu ozdobte jarnými kvetmi.