Čerstvý špenát dusený s vajcom

 | 

Čas prípravy: 

5

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie

Pre 2 osoby:

Ingrediencie

Pre 2 osoby:

Nutričné hodnoty

Billa

Na tento recept použijeme čerstvý špenát. Ide síce o tradičné spojenie špenátu a vajec ale v trochu modernejšom, vylepšenom prevedení. Vlastne kvalita surovín a ich čerstvosť budú moderné vždy. 

 

Postup:

  1. Čerstvý špenát umyjeme, scedíme a necháme odkvapkať. Potom nasekáme nahrubo.
  2. Vo väčšej panvici zohrejeme olej, pridáme najemno nasekanú cibuľu a opekáme do sklovita. Pridáme necelú lyžičku sladkej mletej papriky, premiešame a hneď do panvice vložíme špenát. Obsah panvice premiešame, špenát zavädne a pustí šťavu. Osolíme a okoreníme. Dusíme dovtedy, kým sa všetka tekutina neodparí, bude to trvať pár minút. Nakoniec ochutíme šťavou z citróna.
  3. Do špenátu urobíme varechou 4 “hniezda” a do každého opatrne rozklepneme po jednom vajíčku.
  4. Zakryjeme pokrievkou a pečieme na miernom plameni, až sú vajíčka hotové, bielky stuhnuté, ale žĺtka ešte trochu tekuté. Na záver posypeme vajíčka zvyškom sladkej papriky, alebo čili korenia, podľa chuti.
  5. Podávame s čerstvým pečivom priamo z panvice.