Grilované cuketové rolky sú perfektným letným jedlom, ktoré v sebe spája sviežosť cukety a chuť grilovania. Sú jednoduché na prípravu, chutné a vizuálne atraktívne. Či už ich pripravujete ako ľahký obed, prílohu alebo predjedlo na párty, tieto rolky určite potešia každého, nie len vegetariánov.
Postup:
- Cuketu umyte a nakrájajte pozdĺžne na tenké pásiky, posypte ½ ČL soli a nechajte odstáť 10 minút, aby pustila šťavu.
- Cuketové pásiky osušte papierovou utierkou, pokvapkajte olivovým olejom a dajte na gril alebo do predhriatej grilovacej panvice alebo . Opekajte ich 2 minúty z každej strany, no len tak dlho, aby boli na cukete grilovacie pásiky. Ugrilovanú cuketu preložte na papierovú utierku, aby sa z nej scedil prebytočný olej, a nechajte ju vychladnúť.
- Na suchú rozohriatu panvicu vložte píniové oriešky a za neustáleho miešania ich krátko opekajte. Budú hotové, keď začnú chytať zlatistý odtieň.
- V miske zmiešajte smotanový syr, nakrájané uhorky a kapary, pridajte zvyšnú soľ, polovicu lístkov tymianu a všetko spolu dobre premiešajte.
- Syrovú náplň rozotrite na grilovanú cuketu, zrolujte ju a posypte opečenými píniovými orieškami a zvyšnými lístkami tymianu.
Tip: Namiesto píniových orieškov môžete krátko opekať aj blanšírované plátky mandlí.
Dobrú chuť!