Chrumkavé kuracie kúsky a coleslaw

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Chrumkavé kuracie kúsky a coleslaw

Jaroslav Žídek
Jaroslav Žídek

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Pre 4 osoby

Kuracie kúsky:

  • 4 ks celých kuracích stehien Mäsiarov výber
  • 2 ks kuracích pŕs Mäsiarov výber
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 hrnček zemiakového škrobu (Solamyl)
  • Paprika mletá
  • Soľ a korenie
  • Sušený cesnakový prášok
  • Sušený tymián a/alebo oregano

Marináda:

  • 800 ml kefíru alebo cmaru
  • Repkový olej na vyprážanie

Coleslaw šalát:

  • 2 mrkvy
  • 1 menšia kapusta
  • 1 cibuľa
  • 210 ml majonézy
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • 410 ml cmaru alebo kefíru
  • 2 ČL cukru
  • 2 ČL soli
  • 2 PL bieleho jablčného alebo balzamikového octu
  • Šťava z 1/2 citrónu
Ingrediencie

Pre 4 osoby

Kuracie kúsky:

  • 4 ks celých kuracích stehien Mäsiarov výber
  • 2 ks kuracích pŕs Mäsiarov výber
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 hrnček zemiakového škrobu (Solamyl)
  • Paprika mletá
  • Soľ a korenie
  • Sušený cesnakový prášok
  • Sušený tymián a/alebo oregano

Marináda:

  • 800 ml kefíru alebo cmaru
  • Repkový olej na vyprážanie

Coleslaw šalát:

  • 2 mrkvy
  • 1 menšia kapusta
  • 1 cibuľa
  • 210 ml majonézy
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • 410 ml cmaru alebo kefíru
  • 2 ČL cukru
  • 2 ČL soli
  • 2 PL bieleho jablčného alebo balzamikového octu
  • Šťava z 1/2 citrónu

Nutričné hodnoty

Kto má rád chrumkavé, ale naozaj chrumkavé kura, bude tento recept zbožňovať. Chrumkavosť dosiahnete malým, jednoduchým trikom, ktorý mnohí iste nepoznajú. Ingrediencie nájdete na konci videa.

Postup:

 

Marinovanie

Kuracie mäso si naporcujeme. Ak používame aj stehná, jemne ich popri kosti popicháme. Tam, kde je mäso najhrubšie urobíme malé zárezy, aby sa nám mäso naozaj prepieklo.
Potom ho osolíme a pridáme korenia, aké máme radi, ale hlavne sušený cesnak. Koreniny dôkladne vmasírujeme do mäsa. Zalejeme cmarom, alebo kefírom. Necháme odstáť, ideálne cez noc. Ak používame len prsia, stačí aj 2-3 hodiny.

 

Obaľovanie

Pripravíme si zmes na obaľovanie, tak že múku so Solamylom a koreninami na kura premiešame v miske. Potom zmes preložíme na plech. Kúsky kuraťa vyberieme z marinády a dáme rovno do zmesi na obaľovanie a dôkladne premiešame.
Malý trik je, že obalené kura namočíme na sitku do misky so studenou vodou a počkáme, kým pôjdu z vody bublinky. Potrvá to len chvíľu. Potom kura znovu obalíme v zmesi múky. V hlbšej panvici si rozpálime olej a pomaly smažíme.

 

Šalát

Kapustu posekáme na drobno a osolíme. Necháme odstáť cca 30 minút a poriadne vyžmýkame. Medzitým si nastrúhame mrkvu a pokrájame cibuľu.
Potom pridáme ostatné ingrediencie na dresing, premiešame a podľa chuti môžeme pridať cukor a soľ. Necháme odležať a vychladiť.

kebaby na grile
60
min