Chrumkavé kuracie kúsky a coleslaw

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Pre 4 osoby

Kuracie kúsky:

Marináda:

Coleslaw šalát:

Ingrediencie

Pre 4 osoby

Kuracie kúsky:

Marináda:

Coleslaw šalát:

Nutričné hodnoty

Billa

Kto má rád chrumkavé, ale naozaj chrumkavé kura, bude tento recept zbožňovať. Chrumkavosť dosiahnete malým, jednoduchým trikom, ktorý mnohí iste nepoznajú. Ingrediencie nájdete na konci videa.

Postup:

Marinovanie

Kuracie mäso si naporcujeme. Ak používame aj stehná, jemne ich popri kosti popicháme. Tam, kde je mäso najhrubšie urobíme malé zárezy, aby sa nám mäso naozaj prepieklo.
Potom ho osolíme a pridáme korenia, aké máme radi, ale hlavne sušený cesnak. Koreniny dôkladne vmasírujeme do mäsa. Zalejeme cmarom, alebo kefírom. Necháme odstáť, ideálne cez noc. Ak používame len prsia, stačí aj 2-3 hodiny.

Obaľovanie

Pripravíme si zmes na obaľovanie, tak že múku so Solamylom a koreninami na kura premiešame v miske. Potom zmes preložíme na plech. Kúsky kuraťa vyberieme z marinády a dáme rovno do zmesi na obaľovanie a dôkladne premiešame.
Malý trik je, že obalené kura namočíme na sitku do misky so studenou vodou a počkáme, kým pôjdu z vody bublinky. Potrvá to len chvíľu. Potom kura znovu obalíme v zmesi múky. V hlbšej panvici si rozpálime olej a pomaly smažíme.

Šalát

Kapustu posekáme na drobno a osolíme. Necháme odstáť cca 30 minút a poriadne vyžmýkame. Medzitým si nastrúhame mrkvu a pokrájame cibuľu.
Potom pridáme ostatné ingrediencie na dresing, premiešame a podľa chuti môžeme pridať cukor a soľ. Necháme odležať a vychladiť.